"All the jazz" представя "Джаз Линия“ тази вечер в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:45 / 07.04.2017
1523
All the jazz представя "Джаз Линия" тази вечер в Експозиционен център "Флора".

Теодосий Спасов и Веселин Койчев работят и създават заедно през 1984-та групата "Джаз Линия". Те поднасят първите образци с присъствието на народен инструмент кавал, на българския фолклор и джаз. Техният стил е обект за подражание от български и чуждестранни изпълнители. Работят съвместно с композитора Дарин Бърнев, създавайки уникална музика.

В началото са отричани от критиката, която смята музиката им за "не джазова". За учудване на критиците обаче, всички концерти на групата се приемат с огромен успех. Всяка поява на "Джаз линия" на сцената предизвиква фурор. Развиват много активна концертна дейност, като изнасят средно около 100 концерта годишно, изключително много за концертна група.

Тяхната музика се превръща в еталон за "български" етноджаз. Тя се отличава с ярка национална принадлежност и силно присъствие на българския фолклор, не само в темите на пиесите, а за първи път и в тяхната разработка и в импровизациите.

В програмата, която ще изнесат Теодосий Спасов и Веселин Койчев, участват още музикантите Радул Начков - барабани, член и създател на "Джаз Линия" и Александър Леков - бас.

Концертът ще бъде на 7 април в Експозиционен център Флора от 20 ч. и се осъществява с подкрепата на Община Бургас.

Цена на билета 15 лв., за ученици 7 лв.

Билети на касата на НХК и на място преди събитието. Поради ограничеността на местата е желателно предварително да се резервират или закупят билети.

За информация 0889801120 и 0894/898-098.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
С тази рецепта за козунак на почти век няма да сбъркате
Звезда от "Под прикритие" шашна мрежата: Ето така съчетавам работ...
Бургаското Барби: Ще сложа 37-а вливка с хиалурон в устните си
Кобрата не успял да чуе последните думи на баща си
Маги или Йоана, коя остана с празни ръце в "Ергенът"?
Знаете ли защо яйцата за Великден се боядисват в четвъртък и събо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).