Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Американски хор ще пее в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 11:05 / 09.07.2008Коментари (0)832
©
Щатският момчешки хор „Кийстоун" от гр. Филаделфия, Пенсилвания изнесе концерт в Амфитеатъра на Несебър, съобщиха от общината. Визитата му в града е част от първото европейско турне на хора. След Монако, Франция, Германия и Австрия, момчетата от „Кийстоун" гостуват в България по покана на известния български детски хор „Бодра смяна".

След големия успех на съвместния им концерт в софийската зала „България" , двата хора представиха на несебърската публика част от репертоара си. „Кийстоун" заложиха на развлекателна музика и с много настроение и присъствие на сцената изпълниха песни в типичните американски жанрове - госпъл, спиричуъли, джаз, фолк, поп и Бродуей, както и обработки на популярни песни като „In the still of the night", "Route 66" и др.

Щатският момчешки хор „Кийстоун" се състои от над 140 младежа между 8 и 18 години. Истински жизнерадостното пеене е запазена марка на хора - бликащият от енергия звук на певците се допълва от завладяващото сценично поведение. Диригентите на Хора,Джоузеф П. Фицмартин и Стивън М. Фишър вярват, че хоровата музика може да продължи да процъфтява и да привлича нова публика, само ако освен слушана тя бъде виждана и почувствана.

Хорът има и множество международни изяви - в Операта "Манаус" в Бразилия, Опера „Ханой" във Виетнам, и Филхармонична зала „Петронас" в Малайзия, както и в Аляска, Канада, Южна Африка, Япония, Тайланд, Камбоджа и Австралия.

Преди да посети България, хорът е бил гост на Негова Светлост Принц Албърт в Монако, където е изпълнил Меса в памет на Принцеса Грейс и Принц Рание. В Париж момчетата са представили „Реквием" на Габриел Форе и са изнесли представление в „Дисниленд". Турнето е продължило с гостуване на детския юношески хор в гр. Хайделберг, последвано от концерт във величествената Залцбургска катедрала и гостуване на Виенския детски хор.

Хор „Кийстоун" е член на Общността на юношеските хорове, учредена през 2001 г. от диригентите на хора. Под ръководството на Изпълнителния директор, Сюзан С. Ашбейкър, тази организация с идеална цел е посветена на това да предлага на млади хора от различно икономическо, расово и етническо потекло отлично хорово образование и възможности за изява като в същото време възпитава у децата лидерски качества, изгражда характера им и насърчава самодисциплината.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: