Автобус без шофьор започна да се движи по улиците на Дубай

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:16 / 27.04.2016
1158
Автобус без шофьор започна да се движи по улиците на Дубай, ОАЕ, съобщи в Туитър премиерът на ОАЕ и емир на Дубай, Мохамед бин Рашид Ал Мактум.

"Дубай е световен образец на град на бъдещето и се превръща в най-голямото място за развитие на технологии, разработване и внедряване на самоуправляем транспорт", пише емирът под снимка на "умен" автобус, предназначен за десет пътници, съобщава БГНЕС.

Да се повозят безплатно в автобуса без водач имат възможност всички желаещи. Той е оборудван с модерна система от сензори и модерни средства, гарантиращи безопасността на пътниците. При движение по пътя автобусът подава чрез лазер предупредителни сигнали, че не се управлява от човек.

В случай на успешно преминаване на изпитанията, правителството на Дубай ще закупи такива автобуси, които ще се използват за превозване на туристи по време на международното промишлено изложение "Експо". То ще се открие в Дубай през 2020 година.

Както посочва шейх Ал Мактум, новата стратегия за развитие на транспорта в Дубай предвижда към 2030 г. една четвърт от обикновените автобуси да бъдат заменени от самоуправляващи се превозни средства.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Булка гласува в сватбената си рокля
Ето как посрещнаха Лили Иванова в изборната секция, в която гласу...
6 ползи от сушените кайсии
Глория и Добромир заживяха заедно?
Топ шефове от Hell’s Kitchen за изборите и подправките на живота
Чоткин и годеницата му обявиха дългоочаквана новина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).