BIFF’22 раздава награди за седми пореден път, гост е популярният режисьор Дьорд Палфи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:02 / 22.07.2022
662
По традиция на Международния филмов фестивал – Бургас се връчват пет награди – голяма награда за пълнометражен филм, най-добри късометражни филми – в селекция международни и български, награда на публиката и награда на младежкото жури.

Днес, 22 юли, е финалната вечер и официалното награждаване на големите победители от селекцията на седмото издание на Международен филмов фестивал – Бургас. Официалното награждаване на големите победители на Burgas International Film Festival ще се състои от 21.15 часа на открита сцена "Охлюва".

Всички зрители и почитатели на седмото изкуство могат да подкрепят своя фаворит тук.

Специален гост на фестивала е популярният европейски режисьор Дьорд Палфи. Носителят на множество престижни награди и номинации от Кан, Карлови Вари, Сънданс, Сан Себастиян, Токио и др. ще запознае публиката с последния си филм "Вечност". Лентата ще бъде представена в Културен дом НХК от 19.00 часа.

Дьорд Палфи е роден през 1974 г. в Будапеща. Започва да снима експериментални Super 8 филми през 1987 г. Привлича международното внимание със своя дебютен пълнометражен филм "Хлъц", удостоен с EFA за откритие на годината, както и специален приз от FIPRESCI в Котбус. “Таксидермия" е вторият му игрален филм, с който прикова вниманието на критиката в Кан, селекция "Особен поглед". В същата година печели и наградата Sundance Institute/NHK за най-добър европейски филмов проект. През 2014 г. завършва Final Cut – Ladies And Gentleman, който е представен в Кан Класики. Поканата на Дьорд Палфи се осъществява със съдействието на Институт Лист София.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Образ, създаден от изкуствен интелект, стана говорител на Министе...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Режисьорът на "Уроците на Блага" обяви: Филмът "Made in EU" е зас...
50 години група "Фактор": Музиката, любовта към рока и приятелств...
Шеф Кустев с изненадващ ход, ето къде ще го видим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).