Белгийски министър иска забрана на покемоните по летищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:40 / 05.09.2016
1157
"Pokemon go" влезе под кожата на милиони хора по целия свят и доведе до поредица от куриозни случки. Това предизвика Риана да призове феновете си да не играят играта по време на концертите й.

Белгийският министър на транспорта Франсоа Белло взе същите мерки, но не се обърна към хората, а към компанията, разработила играта. Той изпрати официална молба с искане да бъде блокирана появата на покемони в работните зони на летищата в Брюксел, Антверпен, Лиеж, Остенде и Куртре. Причината е, че персоналът използва работното си време, за да лови анимирани животинчета. Това обаче може да доведе до пролуки в пропускателния режим.

"Служителите, намиращи се в работните зони, гонят покемони, вместо да се съсредоточават върху работата си", отбелязва министърът. Той допълни, че товарчиците и служителите от охраната също играят "Pokemon go", пише "24 часа".

Белло не забрави да отбележи, че след пускането на приложението се е увеличил броят на прониквания в служебни помещения на летището заради преследването на анимирани животинчета. Преди около месец пък французин проникна във военната база в Чиберон, за да хване покемон.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Забраниха знамето на ЕС на "Евровизия 2024": ЕК иска обяснения за...
30 грама от този деликатес ще ви струват приблизително 1500 лева
Разкостиха Андреа Банда Банда
Венко за напускането си от "Ку-ку бенд": Само свирим кашове в тел...
Нов хазартен оператор стартира до дни
Проф. Дуранкев за Евровизия 2024: Чашата прелива от експлозивни м...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).