Беше топмодел през 90-те, бунтарка от протестите, но къде е днес?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:46 / 08.10.2023
786
Помните ли това момиче? Елина Кешишева, топмодел от 90-те в България, се превърна в топ фотограф на днешното време в света.

Родена на брега на морето, тя изпълни модните списания с блясък, а таблоидите - с драма. "Не бих изживяла нещата по различен начин", казва Елина пред журналиста Мариан Станков – Мон Дьо.

Монументалният топмодел на 90-те се движеше в кръга "Ку-Ку“, беше бунтарка от протестите след падането на режима на Тодор Живков и имаше връзка с Камен Воденичаров. В началото на века замина за Париж. А там откри най-голямата си любов – фотографията.

Критиката определя снимките й като омагьосващи.

Чистотата, свободата и деликатността са част от нейното ДНК. Между сушата и морето, изоставените места и безлюдните пейзажи, живеещата в Париж българка пренася зрителя, използвайки огромна естетическа сила. Нейните творби са открити за първи път на Международния фестивал на модата и фотографията в Hyères, а след това са адмирирани в книгата Paradise от артистичния директор Патрик Реми. Работата й е на кориците на най-големите списания в света. Най-влиятелните модни брандове поверяват в ръцете й кампаниите си за следващия сезон. А пред обектива й застават звезди като Ейми Уайнхаус, Фарел Уилямс, Даян Крюгер, Ева Грийн, Вим Вендерс, Жулиет Бинош, Дъ Уикенд, Миранда Кер, Аня Тейлър-Джой, Ник Кейв и още от елитния клуб на най-известните хора на планетата.

Пред фотоапарата или зад него, Елина Кешишева винаги е истинска. Сега топмоделът на 90-те и един от най-влиятелните фотографи в света отново застава пред камерата, за да сподели историята си.

Виж коментарите (1)

Още по темата (5607):
31.05.2024 Виктория Бекъм обича да пийва винце
31.05.2024 Край на спекулациите: Снимки разкриват разделени ли са Бен Афлек и Дженифър Лопес
31.05.2024 Бургаското Барби: Най-гадното е, когато някой ти пожелае смъртта 
31.05.2024 И Ергенът Евгени се подигра на Алек
31.05.2024 Той е любовта на живота й, а след трагичната му смърт тя обръща света на модата завинаги
31.05.2024 Тръмп поиска спиране на филм с Мария Бакалова
Още новини от Любопитни новини:
И Ергенът Евгени се подигра на Алек
Това растение е силно отровно, но се използва като съставка в раз...
Ало, Космос! Говори България! Американското посолство води астрон...
Тръмп поиска спиране на филм с Мария Бакалова
Коментар за гафа на Цветанка Ризова: Корпоративните шефове ще тър...
Българин гостува в дома на Филип Плейн


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).