Бил Гейтс обясни защо изпраща най-тежката година в живота си

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
10:16 / 10.12.2021
883
Бил Гейтс написа в блога си, че 2021 г. е била най-тежката в живота му заради развода му със съпругата му Мелинда и пандемията COVID-19. Двойката обяви, че се разделят през май, а през август ce разведоха официално.

"Знам, че много хора се интересуват от моя личен живот, по-точно от моя развод. Годината бе много тежка за мен в личен план. С бившата ми съпруга все още управляваме нашата фондация. Мисля, че сме напипали добър ритъм“, пише Гейтс.

Съоснователят на Microsoft каза, че се надява, че критичната фаза на пандемията COVID-19 ще приключи през 2022 г. с новия вариант Омикрон

"Може да е глупаво да се прави друга прогноза, но мисля, че острата фаза на пандемията ще приключи някъде през средата 2022 г.  и ще се превърне в ендемична болест“, смята Гейтс.

"Светът е по-добре подготвен да се справи със следващите лоши варианти, отколкото във всеки друг момент от пандемията досега. В много по-добра позиция сме да създадем и нови, актуализирани ваксини, ако са необходими. След няколко години се надявам, че единственият път, когато наистина ще трябва да мислим за вируса, е, когато всяка есен получаваме ваксина срещу него. Както сега правим същото с грипа“ добави още той.

"Някои дни в пандемията бяха наистина странни. Да не контактуваш лично с никакви други хора си е наистина тегаво. В периода, когато не бях ваксиниран, не рискувах и нямах абсолютно никакви социални контакти - не излизах и не разговарях очи в очи с никого. А и моето лично обкръжение опустя още повече, след като и две от децата ми напуснаха дома."

Пандемията Covid-19 вече е "революционизирала“ работното място. Сега повечето компании предлагат гъвкавост за служителите, които искат да работят дистанционно. Тези промени само ще се засилят още през следващите години.

Гейтс коментира и идеята за метавселената.

" Мисля, че работата от от разстояние само ще привлече повече хора в метавселената. Идеята е, че ще използвате само своя аватар, за да се срещате с хора във виртуалното пространство. То ще възпроизвежда усещането да сте в истинска стая с тях. Неловкото обаче е, че потребителите ще трябва да носят слушалки за виртуална реалност или очила, за да го направят".

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Любопитни новини:
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя си кръцна нослето
Знаете ли как се нарича най-здравото яйце на Великден в различнит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).