Блатечки напълня с 15 килограма, за да изиграе Атанас Буров

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:38 / 06.02.2020
1406
На изключителни "лишения“, свързани с волята за здравословен начин на живот, се подложи Асен Блатечки по повод новата си кино роля в "Останалото е пепел“.

За да влезе в кожата на историческата личност Атанас Буров, актьорът натрупал допълнително около 15 килограма, за да придобие внушителния вид на авторитетния българския финансист и политик от 40-те години на миналия век.

Блатечки трябвало да изостави за определен период тренировките във фитнес залата. "Престанах да тренирам и въобще не внимавах за храната. Но най-интересното е, че много бързо успях да сваля килограмите“, споделя актьорът. Само за един месец той успява да си възвърне формата, като набляга предимно на плодове, а с фитнеса си наваксва с тренировки почти всеки ден.

Ролята на Буров е първото превъплъщение на Блатечки в историческа личност за кино проект. Реалният образ на българския дипломат и финансист Буров впечатлява актьора с патриотизма, постоянството и непреклонността в името на родината, както и с директния си, на моменти дори циничен характер, по което Блатечки намира прилика със самия себе си.

Романтичната историческа драма "Останалото е пепел“ тръгва по кината от 6-ти март. 

Сред актьорите, които ни пренасят в далечната 1944-та година, са още Диляна Попова, Нейтън Купър, Бен Крос, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др. Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената по времето на Втората световна война София, а безупречната автентична визия е дело на художник-сценографът Боряна Минчева.

Режисьор на лентата е Георги Костов, сценарият е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а музиката е на композитора Петко Манчев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1303):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от България във фейсбук, помоли за
услуга
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васко Кеца си издейства пенсия от 500 лева
23.12.2020 Синът на Емил Димитров: Татко не беше гей, а бисексуален!
06.12.2020 Никол Станкулова: Като малка никой не ме наричаше Николче, казваха ми
Николай!
Още новини от Любопитни новини:
Почина дизайнерът, изработил свещеническо облекло за папа Йоан Па...
Филип Киркоров празнува днес
Доста бременна е бившата на Борис Солтарийски
Нова любов в Hell's kitchen
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...
Това са храните, които предизвикват най-силно отвращение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).