Блестящи солисти и музика на велики композитори ви очакват в бургаската опера

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
09:02 / 14.12.2021
729
В Празничната гала на 15-и декември, сряда, от 19 часа в залата на Бургаската опера  богатството на своите тембри и емоционално сценично присъствие в чудесно подбраната музикална програма ще представят: сопраните Йоана Железчева, Мария Цветкова-Маджарова, Нона Кръстникова, мецосопранът Йоана Кадийска, тенорите Даниел Дамянов и Яни Николов, баритоните Александър Крунев и Бранимир Недков, басите Диман Панчев и Костадин Мечков. В мащабната гала са включени арии, ансамбли, хорови партии, оркестрови изпълнения и балет, е част от празничната програма за м. декември на Държавна опера – Бургас.

Блестящият набор от избрани вокални произведения, в изпълнение на солистите на Държавна опера – Бургас, ще бъде под съпровода на оркестъра и хора на Операта, с тематичното участие на балетния състав към някои от изпълненията. Маестро Цанислав Петков ще дирижира впечатляващата програма, представяща шедьоври от творческата съкровищница на някои от най-изпълняваните композитори. Диригент на хоровия състав в Невена Михайлова, концертмайстор – Ваня Златева, танците са дело на Галина Калчева, репетитор на балетната трупа към Бургаската опера.

В залата на Бургаската опера в сряда ще прозвучат: "Триумфалната сцена“ –  

Бравурен финал на празничната гала ще бъде емблематичната "Наздравица“ от операта "Травиата“ от Джузепе Верди, в която на сцената кода на вечерта ще поставят всички солисти, участвали в гала вечерта, заедно с хоровия състав на Бургаската опера.

Държавна опера – Бургас е подготвила приятна предпразнична изненада за публиката на оперната гала – в антракта всеки от посетителите ще има възможност за наздравица с чаша вино.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Тези популярни Тик Токъри вече имат втора рожба
Пестим ли гориво, ако изключим климатика на колата?
Още по-голямо щастие сполетя Неделя Щонова след Dancing Stars
Звездите бързо влизат във форма, ето как
Тежка психологическа травма е причина за напълняването на Гаро
Известна красавица с повод да почерпи днес: Нямам време да остаря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).