Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Братя Диневи ще съдят Волен Сидеров за клевета
Автор: Екип Burgas24.bg 13:06 / 17.08.2018Коментари (1)6360
© Burgas24.bg
Братя Диневи се заканиха да съдят депутата Волен Сидеров за клевети и обиди. От "Диневи груп" отрекоха твърденията, че техни обекти по българското Черноморие не се проверяват от органите на реда, защото в тях почиват членове на правителството.

Burgas24.bg публикува декларацията без редакторска намеса:

През последните дни по наш адрес бяха изречени неверни твърдения от народния представител Волен Сидеров. Уважението към истината изисква да поясним:

Твърденията, че наши заведения нарушават закона, а никой не ги проверява, са неверни. Ние сме инвеститори и не управляваме пряко стопански обекти. Отдаваме под наем стотици помещения, в това число и на "Марина Диневи“- там развиват дейност ресторанти, клубове, магазини и т.н.  Отговорност за тези заведения, по отношение на шум, качество на обслужване и др., носят отделните юридически лица, които са наши наематели. Държавните контролни органи контактуват с тях, не с нас. Отговор на въпроса, кое заведение колко пъти е проверявано, може да бъде потърсен от отделните наематели. 

Изявлението, че членовете на всички правителства имат подарени апартаменти при нас, е невярно и в разрез с бизнес логиката. Нито един действащ министър не е почивал и не е искал да почива безплатно досега при нас. За 29 години в бизнеса нищо не сме взели от държавата и нямаме нужда да ни защитават политици. Твърдението, че "Марина Диневи“ е построена "с груби нарушения на екологията и строителните изисквания, а никой не проверява това“, е невярна манипулация. През последните 12 години яхтеното пристанище е проверявано от всички възможни контролни органи на Република България – заключението им е, че всичко е законно.

Юристите ни вече подготвят документите за съда - всеки, който е изрекъл клевети, обидни квалификации и  неверни твърдения, които ощетяват бизнеса ни, ще отговаря пред закона.

Припомняме, че преди два дни вицепремиерът Валери Симеонов също отговори на обвиненията в злоупотреба с власт, отправени от коалиционния му партньор Волен Сидеров.

По повод изявленията на народния представител Волен Сидеров пред медии, направени на 14.08.2018 в град Бургас, след като изисках и се запознах с пълната документация по повод действията на РЗИ Бургас и ОД на МВР Бургас, държа да изнеса следните факти и обстоятелства, опровергаващи твърденията на депутата:

1. Не отговаря на истината, че спирането на експлоатацията на заведенията "Какаов плаж“ в Слънчев бряг и "Хедон“ на плаж Каваците, Созопол е извършено без изготвянето на необходимата документация. И по двата случая е спазено законодателството, като за поредицата от проверки са изготвени констативни протоколи, предписания за спиране на озвучаването след 23:00 ч. (чл. 16а ал.2 от действащия ЗЗШОС), както и заповеди за спиране на дейност озвучаване и за спиране на експлоатацията на обекта (чл. 17, чл. 31 ал.1 т.2 от действащия ЗЗШОС). Въпросните документи не са анонимни, а напротив – подписани и изведени от проверяващи инспектори и връчени на упълномощените представители на търговските обекти по нормативно-установените правила.

2. Заповедите за прекратяване на експлоатацията на обектите, определени от г-н Сидеров за незаконни, са в пълно съответствие с ЗЗШОС и Наредба 36 на МЗ, като уведомленията за спирането от експлоатация са изготвени съгласно нормативните изисквания в наредба 36, приложение 2 към чл.7, ал.1, т.12 и са поставени на законово основания на вратите на обектите. Съзнателното им премахване и унищожаване представлява престъпление по смисъла на чл. 277 от Наказателния кодекс с наказание до две години лишаване от свобода и глоба.

3. Проверките по спазването на ЗЗШОС се извършват от ограничени екипи на РЗИ и органите на реда, което не отговаря на твърденията на г-н Сидеров за "репресивни действия“, извършвани от "шпиц команди“, "маскирани тежковъоръжени полицаи“ (?!), не се извършват "проверки на лични карти и автомобили“ на клиентите и персонала. В случая, народният представител вероятно е подведен.

4. Твърденията за тенденциозност и субективност на проверките не отговарят на истината. Всички проверки се извършват по подадени сигнали на телефон 112 и/или специализирания телефон за сигнали към кабинета на вицепремиера и зад тях стоят конкретни жалбоподатели с имена и телефони. Не се извършват проверки по анонимни сигнали.

5. Твърденията за злоупотреба с власт и разпореждания свише не са подкрепени с никакви факти, но в случай на съмнения за такива, могат да бъдат сезирани компетентните органи (прокуратура или съд), което до момента не е направено нито от проверяваните нарушители, нито от г-н Сидеров.

6. Интересно, че определените като подложени на репресия заведения до края на вчерашния ден (14.08.2018) – пети ден след затварянето им, не бяха потърсили по съдебен път отмяната на заповедта за спиране на експлоатация. А напротив – бяха подали уведомление до РЗИ Бургас, че ще предприемат необходимите мерки за обезшумяване и спазване на изискванията на закона.

7. Считам, че отправянето на необосновани обвинения и квалификации към държавните институции и особено към РЗИ и ОД на МВР Бургас, доказали своя професионализъм и компетентност, както и безпочвените обвинения за покровителство на олигарси, не допринася за доверието на обществото в институциите и уронва престижа на държавата и изпълнителната власт.

8. Измисленото ми роднинство с директора на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров е долна лъжа и не заслужава по-нататъшен коментар. (новина, тиражирана днес от новинарски сайт, р.б.)

Изявлението на вицепремиера завършва с послеслов, формулиран така:

P.S. И една новина в аванс – старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР в Бургас, също не ми е роднина.



Още по темата: общо новини по темата: 5
17.08.2018 »
17.08.2018 »
15.08.2018 »
14.08.2018 »
13.08.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.08.2018 г.
0
 
 
Диневи да си кажат как започнаха "бизнеса си" и как натрупа първия си милион.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: