Брус Уилис се появи за първи път, след като стана ясно, че страда от деменция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:50 / 03.03.2023
2525
Актьорът Брус Уилис беше видян за първи път, откакто семейството му разкри, че е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция миналия месец. Уилис беше уловен от папараци в Санта Моника. Холивудската звезда се оттегли от актьорството миналата година, когато започна борбата си с афазия, която доведе до влошаване на езиковите му способности. Уилис беше уловен в Санта Моника, докато пие кафе с двама приятели на разходка в Калифорния, информира "Телеграф". За последно актьорът беше видян в края на януари, когато отново беше на разходка със свои приятели.

Тежката диагноза на Уилис беше разкрита от бившата му съпруга Деми в Instagram, където тя написа: "Преди всичко искаме да изразим нашата най-дълбока благодарност за невероятната любов, подкрепа и красиви истории, които получихме, откакто споделихме първоначалната диагноза на Брус. В този дух искахме да ви дадем актуална информация за нашия любим съпруг, баща и приятел, тъй като сега имаме по-дълбоко разбиране за това, през което преминава, написа Деми Мур. 

"Откакто обявихме диагнозата афазия на Брус през пролетта на 2022 г., неговото заболяване прогресира и сега имаме по-специфична диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD)", сподели актрисата. 

"За съжаление проблемите с общуването са само един от симптомите на болестта, с която се бори Брус. Въпреки че това е болезнено, е истинско облекчение е най-накрая да има ясна диагноза. FTD е жестоко заболяване, за което много от нас никога не са чували и може да засегне всеки. За хора под 60-годишна възраст FTD е най-честата форма на деменция и тъй като диагностицирането може да отнеме години, FTD вероятно е по-разпространено, отколкото знаем. Днес няма лечение за това заболяване, което е реалност, която се надяваме да се промени в следващите години", разкри още тя.

С напредването на състоянието на Брус се надяваме, че цялото внимание на медиите може да бъде насочено към хвърляне на светлина върху това заболяване, което изисква много повече информираност и изследвания. Брус винаги е намирал радост в живота и е помагал на всички, които познава, да направят същото. Означава много да видим как това чувство на грижа се връща към него и към всички нас. Толкова сме трогнати от любовта, която всички вие проявихте към нашия скъп съпруг, баща и приятел в този труден момент. Вашето продължаващо състрадание, разбиране и уважение могат да ни позволят да помогнем на Брус да живее възможно най-пълноценно", заключва звездата от "Призрак" и "Стриптийз“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Шеф Токев пише мемоари за пиянските изцепки
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).