Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Българин си основа държава в Тихия океан
Автор: Екип Burgas24.bg 16:33 / 14.06.2015Коментари (8)1549
©
Собствена държава си основа българският бизнесмен Владимир Баланов. Намира се на плаващ остров в Тихия океан, на около 16 000 км от България и 1000 км северно от Нова Зеландия. Площта ѝ е 27 хил. кв. км, или колкото Белгия, и всъщност се намира на плаващ остров, образуван от пемза при изригването на подводен вулкан.

"Две години опитвах да присъединя острова към България, предлагах го и на Европейския съюз. Нито един чиновник не се развълнува и реших, че ще направя собствена държава", разказа пред "24 часа" Владимир Баланов. Българското външно министерство отхвърли искането му да присъедини острова, който е собственост на негова фирма, към страната, защото на него нямало местни жители.

Всъщност правилното обръщение към него вече е княз Владимир Баланов, тъй като новата държава е княжество. Казва се Нова Атлантида и засега има 3-ма жители - князът, съпругата му Галина и синът Йордан. Намерен е обаче вицепремиер и четвърти поданик - шефът на "Менса" в България Христо Радков.

Баланов избрал монархията като форма на управление, за да избегне възможността да бъде свален на купени избори, ако Нова Атлантида е република.

"При избори нямам никаква гаранция, че няма да се появи някой олигарх, да докара някакви поданици и да завземе всичко", разказва Баланов.

Княжеството вече си има конституция, с която е станало и обявяването на държавата.

В момента му трябва признание от поне една друга държава, за да бъде съвсем официализирана процедурата. Князът води преговори с доста страни от Южна Америка, а и от ЕС. Засега е решил да ползва българските закони, докато Нова Атлантида напише собствени.

Владимир Баланов не крие, че се е вдъхновил за създаването на новата държава от Либерланд - основана през април тази година от чеха Вит Йедличка върху 7 кв. км ничия земя между Сърбия и Хърватия. Докато Либерланд залага на свободния живот и дори позволява наркотиците, то Нова Атлантида е повече бизнес начинание.

Княз Баланов със скулптора Георги Чапкънов, който се е заел със задачата да направи герб на новата държава.

Островът държава разполага с 12-милна зона териториални води и 200-милна икономическа зона около него. И съответно, рибните ресурси в тази част от Тихия океан, както и с подземните богатства.

Княз Баланов обаче има доста по-перспективни планове за Нова Атлантида. Разработил е четири варианта. Първият предвижда създаването на социална мрежа за гражданите на новата държава на адрес IQ140.eu. С регистрацията новите поданици ще получат по 500 княжески долара, но в електронни пари тип биткойн.

Три пъти повече ще получават регистрираните нобелисти, които имат право на поданство по право според Конституцията на Нова Атлантида.

С парите си поданиците стават акционери в новата държава, а разрастването на социалната мрежа трябвало да гарантира приходи от реклама и съответно създаването на национално богатство наравно с природните богатства на острова.

Именно заради виртуалната валута князът иска да привлече за поданици компютърни специалисти.

Допълнително виртуалните княжески долари можело да бъдат ползвани за обмяна между поданиците.

Така изглежда островът, завладян от Баланов, който е територията на новото княжество.

Най-амбициозният вариант за бъдещето на Нова Атлантида предвижда влизането ѝ в ЕС, и то заради икономическите проблеми на съюза.

Според княз Баланов Нова Атлантида има възможност да осигури 4 трилиона евро, с които икономиката на ЕС да бъде рестартирана.

"Икономическият потенциал на острова е около 100 трилиона долара. Можем да създадем акционерно дружество с участието на острова, ЕС и 28-те членки", разказва Баланов за плана. Всеки акционер ще получи по 3,3% от това дружество, което означавало акции по около 1 трилион. Европейската централна банка пък можела да изкупи акции за 4 трилиона, с което също да стане акционер. Тези пари според плана се делят на три - 1 трилион остава за акционерите, а останалите се вкарват в два фонда. Първият щял да е за инфраструктурни проекти като предложения от плана "Юнкер". Вторият да напечата ваучери за по 3000 евро за всеки гражданин на ЕС, с които да се купуват европейски стоки и съответно да се завърти икономиката.

Баланов възнамерява да продаде още малко от дела на Нова Атлантида на ЕЦБ срещу 180 млрд. евро, с които да финансира 3 научни центъра в ЕС. Единият ще е в родния му Свищов, вторият в Солун, а третият в Германия. Идеята е те да привлекат най-добрите световни учени.

Амбициозните планове за бъдещето на Нова Атлантида зависи засега от набирането на кандидати за граждани. Изискването към тях е да не са осъждани и да не се укриват от правосъдието в родните им страни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 15.06.2015 г.
+1
 
 
За такава Велика България мечтая! Империя! Панагюрски колониии,васални княжества,територии на Северният и Южният полюс,имаме заплюти места в Космоса.Даже не знаем на колко морета,океани и континенти се разпростираме.Дори и американците се усетиха и пращат техни военнослужещи да ги обучаваме в стрелба с леко стрелково оръжие. Осигурявам визи,работа,парцели за строеж,обменям валута и др. Шегувам се! Пожелавам успех на княза. От това начинание може и да излезе нещо.
+4
 
 
Много готина идея. Без цигани, без селяни къпещи се във фонтаните, без некадърни шофьори. Един еднопосочен билет, моля!
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+2
 
 
АЙ-КЮ 140...МОЕТО 139, СТАВАМ ЛИ ЗА ТВОЯТА ДЪРЖАВА КНЯЗ БАЛАНОВ!??ИМАМ МНОГО ДОБРИ ГЕНИ, ДВЕ СТРАХОТНИ ДЪЩЕРИ, СГОДНА ЖЕНА, А КАК БАЧКАМ АКО ЗНАЕШ...АМА ВСЕ СЪМ СИ ГЛАДЕН, ТА ДА ПИТАМ "КВО ША ЯДЕМ" НА ТВОЯТА ЗЕМЯ???
+3
 
 
Все пак никъде не е написано как се става жител на тази държава?
+2
 
 
айде давайте, а аз ще ходя да им пиратствам, че така и така - отбрана нулева
+3
 
 
Oooooooo , oooo ,Княз Баланов ,искам гражданство ! Искам там ...
Aнонимен
на 14.06.2015 г.
+6
 
 
Браво на човека. Разбира се МВнР се правят на ударени....
+1
 
 
Ново българско княжество, което да е без цигани! Супер!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: