Българка получи интересно предложение от Чарлз III

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:53 / 04.05.2023
459
Българка ще подготви сладки и бисквитен портрет за коронацията на крал Чарлз III на 6 май. Преди месец Силвия Янковски получава предложение, на което не може да откаже. След като миналата година приготвя бисквити за платинения юбилей на вече покойната кралица Елизабет II, сега поканата е да направи сладки за тържествената церемония по възкачването на трона на Чарлз III. И започва трескава подготовка, информира bTV.

"Реших, че ще направя дисплей с краля, още не съм им го дала, утре ще дойдат да го вземат и бисквити. Като събитието ще бъде отразено три пъти“, разказа тя.

Освен за церемонията на 6 май, творенията на Силвия ще бъдат изложени и през юни в галерия в Краков и в английското посолство във Варшава.

"Реших, че тази година искам да е нещо по-различно от бисквитите, които обикновено правя. Бях чела една статия за краля, където се казва, че той обича да градинарства и да рисува. Затова реших, че този дисплей искам да е като картина и да има цветя. Използвах няколко различни снимки. Едната е на мястото, където той живее и една снимка от официален негов портрет, която ми дадоха. 

Четири различни дизайна са, като едната е с официалната покана за коронясването, а другите две са с инициалите на крал Чарлз III и кралица Камила. Бисквитите общо за трите събития са 200. Отнема много време, но напредвам. Последните две седмици работя почти денонощно, за да свърша навреме“, добави още тя.

Преди осем години Силвия заминава за Лондон, където се запознава със съпруга си, който е английски дипломат и заедно обикалят света. Живели са в Англия, Румъния, Ботсвана и Полша. Тя е сред най-награждаваните майстори на бисквити и мъфини в света. А възможността да покаже творчество си пред кралското семейство приема с голяма радост.

"За мен е голяма чест да виждам реакциите на хората и възхищението, това, че нещо такова е оценено. Всички много се радват, разглеждат, разпитват, не могат да повярват, че всяко е ръчно правено“, разказа Силвия Янковски.

Докато живее в България, Силвия работи като учителка по рисуване и интериорен дизайнер. А откакто започва да се занимава с декорация на бисквити, започват и десетките награди и отличия от международни конкурси.

"Наистина са много, имам няколко много любими – един ретро телефон, направен от 18 бисквити, с него спечелих Best Show на Cake International. Докато бяхме две години и половина в Ботсвана, даже година след това Африка ме вълнуваше страшно много, всичко е толкова различно, всички цветове и извивки на тела и животни. Доста неща направих на тема Африка“, добави още тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
28.10.2023 Чарлз III ще ползва специално изрисувани коли при първата си държавна
визита
10.08.2023 Кралица Елизабет II излиза от обръщение, влиза кралят
05.07.2023 Чарлз III ще получи най-ценната и древна корона на Обединеното кралство
24.05.2023 Защо Чарлз III ще има втора коронация?
18.05.2023 Уилям и Кейт ще стават влогъри?
15.05.2023 Принц Хари и Меган Маркъл се насладиха на романтична вечеря след
коронацията
Още новини от Любопитни новини:
Рачков към Зуека: Надявам се да си партнираме на старини
Почина дизайнерът, изработил свещеническо облекло за папа Йоан Па...
Филип Киркоров празнува днес
Доста бременна е бившата на Борис Солтарийски
Нова любов в Hell's kitchen
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).