Бургас посреща млада талантлива дама

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:46 / 19.08.2022
690
Младата пианистка Светлина Бояджиева - носител на редица отличия в национални и международни конкурси, ще зарадва бургаската публика с първия си самостоятелен рецитал в морския град. Концертът ще очаква своята публика на 22 август, понеделник, в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино" от 18.00 часа. Входът е свободен.

25-годишната Светлина е последна година студент в консерваторията "Джузепе Тартини" в Триест, Италия, където се обучава при именитата пианистка Тереза Тревизан.

В програмата на бутиковия концерт ще звучат произведения на Николай Медтнер, Александър Скрябин, Панчо Владигеров, Йохан Себастиян Бах , Фредирик Шопен и др.

Светлина Бояджиева започва да учи пиано на 5-годишна възраст и завършва Националното музикално училище в София през 2015 г. в класа на Мария Богданова. Впоследствие постъпва в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“ за още две години, но се премества в Триест, където започва да учи при професор Тереза ​​Тревизан в Консерваторията "Джузепе Тартини“. Участвала е в майсторски класове на Борислава Танева, Шарлиен Фаруджа, Александър Дулов, Агате Леймони, Рафаел Салинас и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Легендарна тв водеща: "Шок и ужас" бе най-трудната ситуация в кар...
Българската звезда от най-хитовете турски сериали, спечелила мног...
Тези популярни Тик Токъри вече имат втора рожба
Пестим ли гориво, ако изключим климатика на колата?
Още по-голямо щастие сполетя Неделя Щонова след Dancing Stars
Звездите бързо влизат във форма, ето как


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).