Бургас ще е домакин на артфестивал "Сезони"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:44 / 25.06.2015
1312
От 2 до 5 юли Бургас ще е домакин на първото издание на АРТФЕСТИВАЛ "СЕЗОНИ", организиран от Община Бургас и "Народно читалище Пробуда-1880г. Бургас" и продължава традицията на националния конкурс за млади поп и рок изпълнители "Сезони", доказал се през времето като сцена на млади таланти. Официалното откриване е на 2 юли от 17.30 часа пред експозиционен център ФЛОРА.

Фестивалната програма включва няколко конкурса, множество творчески лаборатории и съпътстващи прояви. Заявки за участие в конкурсите са направили над 280 деца и младежи на възраст от 5 до 19 години.

Участниците ще се представят на две основни сцени в Морската градина. В експозиционен център ФЛОРА ще се разкрият работилници за сръчковци. На 2 , 3 и 4 юли малките творци имат възможност да участват в конкурси за изобразително и приложно изкуство, а заедно с това да се включат в надпреварата за наградите на фестивала. Пак там ще са експонирани изложби от произведения на художници и фотографи от цялата страна, участващи в конкурса "Моето усмихнато лято". След оценката и професионалното мнение на специалистите, зрителите, които ще посетят изложбените пространства, също ще могат да гласуват за всяка творба и така да станат част от журито.

На живо бургазлии и гостите на града ще могат да наблюдават представянето на младите певци, по време на трите конкурса: Национален конкурс за млади поп и рок изпълнители; Международен конкурс за млади поп и рок изпълнители; Конкурс за изпълнение песни на Стефан Диомов. Ще звучат много любими хитове представени от индивидуални изпълнители, дуети, триа и вокални групи от Бургас, Варна, Велинград, Добрич, Монтана, Пловдив, Правец,Първомай, Русе, Разград, Стара Загора, Севлиево, Свищов, Сливен, София, Свети Влас, Търговище, Троян, Черноморец, Шумен, Ямбол.

Жури в състав: Стефан Диомов, Тони Димитрова, Валентин Пензов, Захари Чернев, Владимир Спасов, Мария Чернаева, Мирослав Станчев, Красимира Кралева, Мина Пенкова и Цанислав Петков.

Музикалният маратон ще завърши с концерт на 4 юли от 19 часа пред експозиционен център ФЛОРА, където ще се представят лауреати на СЕЗОНИ през изминалите деветнадесет години и наградени участници от тази година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Шер за 78-ия си рожден ден: Ще го прекарам, крещейки под възглавн...
Зад кулисите на "Капките": Какво не видяха зрителите в последния ...
Първият ерген посрами Алек
Камила затяга контрола над крал Чарлз
Цъфти българската Роза Дамасцена – можете да си направите домашно...
Изписаха Росица Пейчева: Явно няма щастие без болка и изпитания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).