Депутат: Самотните жени ще се превърнат в бреме за нашата държава

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:40 / 11.05.2018
2919
Самотните жени ще се превърнат в бреме за нашата държава, каза японският депутат Канджи Като, написа британският "Гардиън". Парламентаристът от управляващата Либерал-демократическа партия отправи критики към своите сънароднички, живеещи без брак и нямащи деца.

"Тези жени ще остареят и няма да оставят наследници, които плащат данъци и да се грижат за тях. Тези японки ще станат огромен товар за нашите държавни финанси", каза законодателят от Страната на изгряващото слънце.

Думите на Канджи дойдоха след като медии в азиатската островна държава публикуваха данни за раждаемостта. В Япония през 2017 г. са се родили малко над 940 000 деца. Приблизително толкова япончета са се появили на бял свят и през 1899 г. Заради изказването си той бе обвинен в сексизъм.

"Аз много уважавам жените. В същото време обаче стоя зад всяка една от своя дума", заяви депутатът. Той допълни, че има шест деца и осем внуци.

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).