Деси Добрева празнува днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:38 / 29.03.2024
1437
Десислава Петрова Добрева, по-известна като Деси Добрева, е българска певица. През 2008 става една от 12-те финалисти на българския финал на Евровизия с песента Strong ("Силен“).

Деси Добрева е популярна певица с многобройни концерти в страната и чужбина. Родена е в град Варна, в семейството на инженери. Завършила е Училище по изкуствата "Добри Христов“, гр. Варна, със специалност "Класическо пиано“. Има Магистърски степени в специалностите "Поп и джаз пеене“ и "Музикална педагогика“ от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“ в София. Завършила е и Berklee College of Music в Бостън, САЩ с пълно отличие и вписване в The National Dean’s List 2006 – 2007.

Деси Добрева става изключително популярна с участието си като певица в "Шоуто на Слави“, където постъпва с конкурс. Участвала е в съвместни проекти с Представителния гвардейски духов оркестър и БНР; с BalkanSky и Теодосий Спасов; с Валя Балканска; Иво Папазов – Ибряма; Нешка Робева и трупата "Нешънал Арт“; Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд; Лили Игнатова и спектакъла "Легендата“; "Комиците“; "България търси талант“; "Българската Коледа“; и авторския проект "Лудо Младо“, който представя българския фолкор в съвременна аранжировка с цел приближаването му до младото поколение; и много други.

Деси е пяла на едни от най-престижните сцени в България и света: НДК (София); Арена Армеец (София); Национален стадион "Васил Левски“ (София); Royal Albert Hall (Лондон); Astoria Hall (Лондон); авторски концерт в емблематичния джаз-клуб The Blue Note (Ню Йорк), Mann Auditorium (Тел Авив), Copernicus Theater (Чикаго), Harvard University (Бостън), Regent Theatre (Бостън), Berklee Performing Center (Бостън) и др. 

Пяла е още в Русия, Словакия, Италия, Германия, Гърция, Турция, Малта, Беларус, Литва, Чехия, Румъния, Македония, Швейцария, Китай, както и ежегодни турнета в САЩ и Канада. Била е жури на национални и международни музикални конкурси. Участвала е в представления на Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров“ като актриса и вокалист. 

Била е автор и водещ на тричасовото нощно шоу "Полет над нощта“ на Българската национална телевизия (БНТ). Заедно с доц. Валя Манолова е автор на учебник по музика за най-ранно обучение в детските градини

Виж коментарите (0)

Още по темата (5730):
11.06.2024 Местата по света, забранени за жени
11.06.2024 Дъщерята, която се страхуваше да стане като великия си баща
11.06.2024 Камелия Воче е прекрасна и на 61
11.06.2024 Коко от "Фермата" сбъдва мечтата си
11.06.2024 Динко Динев има седем деца от пет различни жени, сега стяга пищна сватба с последната
11.06.2024 Заемът на Гущерови бил за имот, вместо това отишли на почивка
Още новини от Любопитни новини:
7 противовъзпалителни, полезни за мозъка суперхрани, които пазят ...
Мъжът на Петя Дикова: Родителството е като стаж в съмнителна комп...
Няма да повярвате колко плати българин за уиски
Кинокритик: Мария Бакалова има статут на звезда, тя убеждава, че ...
Динко Динев има седем деца от пет различни жени, сега стяга пищна...
Заемът на Гущерови бил за имот, вместо това отишли на почивка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).