Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Дизайнер на сватбени рокли: Да се съберем по женски да празнуваме, за да си напомним колко сме готини
Автор: ИА Фокус 16:00 / 08.03.2024Коментари (0)1207
©
Дизайнът на една сватбена рокля зависи много и от човека, за когото се прави, и от това как той подхожда към избора на тази дреха, какви емоции и желания влага в нея, като всеки човек е различен и влага нещо различно. Това каза в предаването "Цветовете на България“ на Радио "Фокус“ дизайнерът на сватбени рокли Сара Хирш.

"Сватбената рокля е много специална дреха за много специален момент и събитие в живота на една жена. Има една ритуалност, има тайнство, което се спазва до ден-днешен и в нея има вложен голям смисъл,“ обясни тя.

Сара Хирш разказа още, че започва да се занимава случайно с дизайн, искала е да се занимава с кинорежисура и да изживее американската мечта в САЩ, но съдбата е решила друго за нея. "Просто останах тук и реших, че най-близкото нещо до това, което мога да правя, е всъщност да създавам костюми за сцена – сватбената рокля ми се стори най-близка до това. Важното е човек да е автентичен, да прави това, което смята за ценно и вярно, и все ще се намерят хора, които да го оценят.“  

Дизайнерът подчерта още, че всеки човек си има своя път и трябва да бъде смел и да го извърви с достойнство. "Много хубаво би било човек да намери своя център и разбере кои са неговите приоритети и да ги следва, и да изостави това, в което не намира смисъл. Това е много трудно, защото средата не го позволява.“

По думите й всяка нейна колекция е свързана и има зад нея история. "Всяка дреха е като герой от филм, всяка има нейните си позитивни и негативни качества. Стремя се да създавам неща, които са цялостни  и конфликтни по някакъв начин,“ сподели тя, като допълни още, че държи да се работи с много качествени материали и да има задължително доза уникалност.  Според Сара Хирш в избора си на сватбен тоалет българката създава една много хубава симбиоза между традиция и модерност, тъй като цени и държи на спазването на местните обичаи, но същевременно и вкарва нещо от себе си, нещо по-интересно и модерно.

"Осми март за мен е един прекрасен празник, свързан с майките преди всичко, но и женската енергия като цяло, женското приятелство, сестри, близки и е много хубав повод да се съберем по женски да празнуваме, за да си напомним колко сме готини,“ добави  дизайнерът на сватбени рокли Сара Хирш.

Калина СВЕЖИН








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: