Днес празнува певицата, с чиито песни израснаха милиони деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:36 / 27.03.2023
12035
На днешната дата преди 53 години се ражда певицата Марая Кери, с чиито песни израснаха милиони деца по целия свят. Въпреки че днес тя е известна и богата, житейският ѝ път не е лек.  

Тя е най-малкото от трите деца на Патриша Хики, бивша оперна певица и вокален педагог, и авиационния инженер Алфред Рой Кери. Майката на певицата е с ирландски корени, а във вените на баща ѝ тече африканска и венецуелска кръв. Именно расовото разнообразие превръща семейство Кери в обект на омраза и нападки, дори физически, от страна на расистки групи.

Поради това фамилията често се мести. Този факт създава напрежение в отношенията между Патриша и Алфред, като двамата се развеждат, когато Марая е само на три години. След края на брака им певицата вижда баща си рядко, а грижата за издържането на семейството пада върху плещите на майката.

За да осигури прехраната на децата си, Патриша започва да работи на няколко места.

Марая посещава и завършва гимназия в Грийнлоун, Ню Йорк, въпреки че често отсъства заради опитите си да пробие в музикалната индустрия. След като се премества в Ню Йорк и завършва училище за козметици, става беквокал на Бренда К. Стар.

Съдбоносна се оказва срещата на Марая с директора на Columbia Records Томи Мотола. Двамата се срещат случайно на парти, но амбициозната Кери успява да даде на музикалния магнат свое демо. На път за вкъщи Мотола го изслушва и силно впечатлен от таланта на красавицата, се връща, за да я намери. Марая обаче вече си е тръгнала от купона.

Все пак певицата изважда късмет и Мотола успява да я открие по-късно, предлагайки ѝ договор за записи с нея. Без да се замисли, Марая приема и така започва бляскавата ѝ кариера. 

Историята несъмнено наподобява тази на "Пепеляшка", поради което дълго време е тиражирана от различни медии в САЩ - факт, който също е от ползва на Кери и успява да ѝ спечели интереса и вниманието на масовата публика. 

Дебютният албум на Марая Кери носи нейното име и излиза през 1990 година, когато тя е само на 20 години. Албумът е истински хит и не само стига до номер едно в класацията на списание Billboard, но и остава на челна позиция 11 седмици. 

Само година след дебюта си в музикалния свят, през 1991 година, Марая печели първите си две статуетки "Грами" – за най-добър нов изпълнител и за най-добра поп изпълнителка за сингъла си "Vision of Love".

През 1993-a 23-годишната Марая Кери и 43-годишният президент на Columbia Records Томи Мотола минават под венчилото. Това допълнително утвърждава позициите на Кери като на най-успешната певица на компанията и освен това спомага за още по-стремглавото развитие на кариерата ѝ. Следват хит след хит и още четири хитови албума, като според списание Billboard Кери е най-успешният изпълнител на десетилетието в САЩ, пише Woman.bg.

През 1997 година обаче се слага край на приказката - Марая и Томи се разделят. Обществеността е в шок от новината за краха на отношенията им, тъй като те изглеждат като перфектната двойка. Или поне така си мислят всички, докато Кери не излиза с твърдения, че е емоционално и психически малтретирана от властния Мотола.

Двамата се развеждат официално 1998 година, а разпадът на брака оказва влияние върху кариерата на Марая.

Постепенно популярността на певицата спада, като през 2002 година тя напуска компанията на бившия си мъж и подписва договор с Virgin Records за пет албума на стойност 80 милиона долара. 

През 2005 година излиза новият албум на Марая, който ѝ помага нейната звезда отново да изгрее на върховете. 

Новият ѝ студиен албум е най-продаваният в САЩ за годината и печели наградата "Грами" за най-добър съвременен R&B албум и още две награди "Грами".

През 2008 година на снимките на свой клип се запознава с рапъра и тв водещ Ник Кенън. Любовта между тях пламва изневиделица и в резултат от нея на бял свят се появяват близнаците им Монро и Марокан. Шест години след като Марая и Ник минават под венчилото обаче става ясно, че те се разделят.

През 2000 г. на церемонията по връчването на Световните музикални награди Марая Кери е обявена за певицата с най-много музикални продажби за хилядолетието. Тя е носител на 5 награди "Грами", освен това е единственият изпълнител с 19 статуетки от Световните музикални награди, 11 Американски музикални награди, както и 14 Billboard Music Awards.

През 2012 г. певицата бе класирана на второ място в списъка на "100-те най-велики жени в музиката" на телевизионния канал VH1.

Честит рожден ден, Марая Кери!

Виж коментарите (1)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя си кръцна нослето
Знаете ли как се нарича най-здравото яйце на Великден в различнит...
Къде отслабваме най-бързо, когато сме да диета?
Катето Евро: Ще вдигна паметник на този, който ми помогне да отка...
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за вой...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).