Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Доведеният син на президента с емоционална изповед за отношенията им
Автор: Екип Burgas24.bg 11:07 / 07.10.2020Коментари (2)1080
©
Синът на първата дама Десислава Радева от брака ѝ с депутата от БСП Георги Свиленски – Страхил, за първи път проговори публично, но не пред български медии, а за студентския вестник на университета "Маунт Мърси“ в щата Айова в Америка, където през това лято се дипломира.

Няколко месеца преди да вземе кетап за бакалавър по бизнес администрация, наследникът на Деси Радева е интервюиран за университетския вестник, а статията, която излиза за него, е със заглавие "Студент волейболист 3-ти курс се справя с фамилната известност“. В материала се разказва как преди да пристигне в Щатите през 2016 г., Свиленски е живял през цялото време в своята родна страна – България, където негов доведен баща е настоящият президент Румен Радев, с когото имат добра връзка.

"Имаме приятелски отношения с него. Обичаме да се разхождаме заедно и той винаги е до мен“, споделя Страхил за своя пастрок. "Той има повече от приятелска роля в живота ми, но така ми харесва, защото с него е лесно да се говори и винаги мога да му поискам съвет“, допълва доведеният син на Румен Радев.

В статията се казва, че Свиленски е живял три години заедно с Радев, преди да замине за Америка през 2016-а. Според твърденията му Радев е споделял един покрив с него и майка му Десислава от 2013 г. В същото време обаче държавният глава все още е бил законно женен за първата си съпруга и майка на двете му деца – Гинка, с която се развеждат официално на 20 януари 2014 г.

Страхил продължава разказа си, като признава, че е опитал да запази политическата позиция на втория си баща в тайна, а една от причините, поради която му харесал животът в Америка, била, че можел да избяга от цялото внимание, което вървяло ръка за ръка с поста на Радев.

"Не мисля, че това, че моят втори баща е президент, ме определя като човек. Предпочитам хората да съдят за мен по моите постижения и провали. Нямам никакви заслуги за това, което е направил той“, допълва синът на първата дама, който стана спортист на годината в своя ВУЗ през миналата година. Той разкрива, че е получил спортна стипендия, за да играе волейбол в университетския тим на "Маунт Мърси“, когато завършил Испанската гимназия в столицата, и споделя някои от бъдещите си планове. "Искам да запиша магистратура в Европа, да поиграя още 2-3 години там и да започна професионалната си кариера“, казва Страхил, който още от осмокласник дава заявки за волейболния си талант, а преди да стане студент, е една от звездите на "Левски“.

"Хобитата ми включват гледане на спортни програми, играене на видеоигри и излизания с приятели и съотборници“, лаконичен е Свиленски, когато го питат как прекарва свободното си време. Той споделя, че е доволен, че е срещнал доста интересни хора в университета и е успял да завърже интернационални приятелства. "Няма нищо специално покрай мен. Опитвам се да бъда съвсем нормален човек“, завършва откровенията си Страхил.

Прави впечатление, че в целия материал, посветен на него, няма нито ред за биологичния му баща – депутата Георги Свиленски. Името на майка му Десислава също отсъства. При последното си прибиране у нас обаче Страхил бе засечен именно със своя роден татко в голям столичен мол, където двамата обменяха пари в чейндж бюро. Въпреки очакванията бившите съпрузи Георги и Десислава да се съберат заедно по случай официалната церемония за връчването на дипломата на сина им в Щатите събитието не се състоя заради пандемията от коронавирус и бе проведено онлайн. Не е ясно обаче дали и къде е кандидатствал Страхил, за да продължи образованието си с магистърска степен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не е виновно момчето,че майка му е шавлива и сърбежна и единия и другия са червени бунаци ,може Десислава да успее от третия път.
+7
 
 
Да е живо и здраво момчето и успех в живота, ама как пък не видях едно червено отроче да ходи да учи в майка Русия бе? Всите червени наследници я у Америката, я у Англия, я у Германия, Швейцария и т.н. Все пропадналия, западен, капиталистически свят ги влече.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: