Дъщерята на Райна Кабаиванска не иска да разкаже на децата си коя е баба им

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
11:00 / 14.02.2023
1376
"Моите внуци не знаят, че съм известна. Ето наскоро излезе една книга в Италия за мен и казвам на Франческа, дъщеря ми: "Покажи им, нека да прочетат коя съм, през какво съм минала", а тя ми отговори: "Няма нужда, мамо". Разбирам я, израсна с гледачки, все й липсвах, ревнуваше ме от музиката. А иначе децата са музикални и двамата, но дъщеря ми не им дава да се развиват в тази посока". Това споделя голямата оперна прима Райна Кабаиванска пред учениците си и публикува видео от разговора. Както винаги "мадам Бътерфлай" е пряма и искрена за всичко, което я питат, предава "България днес".

"Много се разбирам с внучката. Тя често подчертава на колко съм години, защото сигурно това й изглежда невероятно. "Ти на 88 години, защо ходиш толкова, защо ядеш толкова?", ме пита. Внучката ми е голям чешит. Един ден каза: "Като умреш, тази къща ще я продадеш ли", отговарям й: "Не, няма, но защо ме питаш, ако искаш, ще ти я дам." А тя: "С картините ли?". Моят мъж е маниак да събира картини и скулптури и на детето явно му прави впечатление, та заключва: "Ооо, аз веднага всичко ще продам", смее се Кабаиванска.

88-годишната кралица на операта се хвали, че е здрава и не пие никакви лекарства. "Ям повече телешко и се опитвам да съм спокойна", обяснява тя. Според нея е наследила характера на баща си, който за нея винаги е бил пример за поведение.

"Татко винаги е бил против властта. Помня, че като бях 6-годишно дете и бяхме евакуирани, тъй като София беше бомбардирана, търсих баща си между труповете, поставени на улицата. За мен още тогава беше ясно, че той нещо рискува в живота си, не беше удобен на някои и правеше това, в което вярваше безрезервно. Аз приличам на него. Когато той почина, бях в консерваторията и ужаса от неговата смърт още ме преследва, защото не се знае как той загина - в катастрофа или в умишлена катастрофа. Тогава можеше всичко да се случи. Но този инициативен дух той ми го е дал. От мама е учителството ми, тъй като тя беше учителка по физика и винаги я помня с вдигнат пръст. Мама много ме шамареше, всеки ден почти непрекъснато, но ето - станах човек. Много четях и имаше голям контрол върху домашните от нейна страна", смее се Райна.

Днес 88-годишната прима живее в Италия, но често си идва тук за оперните класове, които води в страната ни.

"Много съм пряма, казвам това, което мисля, и това не харесва на всеки. Ето един пример - понеже работя със съпругата на Лучано Павароти, която има агенция, и когато нещо касае мен, все говоря истината в очите. А тя ми казва: "Райна, моля те, не говори, мълчи си, не отговаряй, има хора за всичко". Но винаги това е било рефренът на моя живот - да казвам това, което мисля. Така правеше баща ми", споделя голямата Райна Кабаиванска.

Виж коментарите (4)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден
Това растение върши чудеса с кожата – бори бръчките, помага при о...
Проф. Донка Байкова: 100 грама класически български козунак е 350...
Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор ...
Кирил Маричков с нетърпими болки след претърпян инцидент
Нели Атанасова забранила на Антоанет Пепе да пазарува за бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).