Двама братя: Единия го гледаме по телевизията, другият е в затвора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:14 / 11.01.2023
50473
По-малкият брат на актьора Димитър Рачков е бил пуснат от бургаския затвор, където излежава присъдата си от 3 години и 2 месеца. На свобода обаче Петър бил едва за няколко дни за празниците. Управата му разрешила домашен отпуск, който се полага на затворници с добро поведение, без провинения и присъди под 5 години. Дава се за Коледа, когато осъдените могат да се видят с близките си у дома.

Петър се възползвал от възможността и се прибрал при жена си и двете си деца в Бургас. За това се похвали неговата половинка Златина, с която нямат официален брак, но са заедно от доста години. Двамата са родители на двама синове, единият от които е кръстен Христо и празнува имен ден точно на Рождество Христово. Най-големият подарък за малчуганите бил, че могли да прегърнат баща си.

Не се знае дали докато е бил в краткия отпуск от затвора, Рачков-младши се е видял със своя батко Димитър и родителите си Минко и Станка. Отношенията в семейството се обтегнаха до краен предел след последния арест на Петър и влизането му в затвора. Комикът категорично отказва да говори на тази тема публично и близки до него споделят, че трудно преживявал всички криминални изцепки на по-малкия си брат и посрамването на фамилията му, които той сътвори в годините назад.

Петър бе тикнат зад решетките през април 2021 г. 42-годишният бургазлия се сдоби с присъда от 3 години и 2 месеца при строг първоначален режим за разпространение на наркотици. На брата на актьора бе отсъдено наказание от 1 година и 3 месеца, но тъй като по същото време, по което бе хванат с дрога, той имал и друга действаща условна присъда, нейното времетраене се добави към основната. Така престоят му зад решетките се увеличи до 3 години и 2 месеца.

Петър Рачков се призна за виновен за това, че на 15 август 2020 г. в Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин. Месец преди това пък се бе забъркал в друга каша – блъсна полицейска патрулка край Бургас, опитвайки се да избяга от служителите на реда, тъй като шофирал без документи.

В годините назад срещу него е имало множество акции. В дома му са били намирани наркотици, фалшиви банкноти, неколкократно е бил залавян и да кара без книжка. Преди окончателно да се отрече от него, брат му Димитър Рачков му помагал да се разминава с по-тежки наказания, пише "Ретро". Неведнъж му давал и пари, защото по документи Петър се водел социално слаб. Освен това плащал хонорарите на неговите адвокати, за да го отърве от решетките и да спаси от срам фамилията. Откакто влезе в затвора обаче, двамата не си продумвали. Бургазлии разказват, че Димитър категорично зачеркнал по-малкия си брат, най-вече заради кошмара, който причинил на родителите им.

Ако има добро поведение в затвора, е възможно Петър да съкрати присъдата си и да излезе на свобода по-рано от очакваното.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Образ, създаден от изкуствен интелект, стана говорител на Министе...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Режисьорът на "Уроците на Блага" обяви: Филмът "Made in EU" е зас...
50 години група "Фактор": Музиката, любовта към рока и приятелств...
Шеф Кустев с изненадващ ход, ето къде ще го видим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).