Елизабет II използвала чантичката си, за да изпраща сигнали към служителите си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:02 / 19.09.2022
1076
Отличителни аксесоари за кралица Елизабет II бяха нейната шапка и малката ѝ черна чанта. Според проучване на в. "Телеграф" монархът е използвала своята чанта, за да изпраща тайни сигнали на служителите си. Тя имала кодове, с които поданиците й могат да разберат кога иска да приключи разговор, среща или дори цяло събитие.

При формална вечеря, която кралицата искала да прекрати до 5 минути, тя поставяла чантичката си върху масата. Ако обаче чантичката била поставена на пода, това означавало, че Нейно Величество иска да бъде “спасена веднага" от разговора, в който участва. 

Съдържанието на чантичката на монарха се пази в строга тайна. В статията обаче се посочват няколко предмета, които, според източници, кралицата винаги носела със себе си.

Повечето вещи - като резервен чорапогащник, безопасни игли и конец, обаче били носени от нейните придворни дами. 

Според кралски биограф предметите, които Елизабет II винаги имала в чантата си били огледало и червило.

Противно на етикета, който дамите трябва да спазват, кралицата е забелязвана няколко пъти да поставя червилото си, докато е все още на масата за обяд или вечеря - нещо, което се счита за жест на неуважение. 

В малката си чанта тя побира още очила за четене, ментови бонбони, писалка и сгъната банкнота от 5 или 10 паунда за дарения, допълва Сали Бедел Смит, автор на книгата “Кралица Елизабет: Жената на трона".

Журналистът Пени Джунър пък твърди, че кралицата носела със себе си и мобилен телефон. “Тя имаше мобилен телефон, по който говореше с внуците си", казва Джунър пред “Телеграф". 

Според автора на “Какво има в чантата на кралицата? И други кралски тайни" - Фил Дампиер, Елизабет II носeла още семейни снимки и дрънкулки от нейните внуци. 

Това, което отличавало кралицата от нейните поданици обаче било факта, че тя нямала паспорт, ключове, пари в брой и банкови карти.

Виж коментарите (0)

Още по темата (144):
08.09.2023 Спомен за Елизабет II: С любима снимка на майка си Крал Чарлз III отбеляза една година от смъртта на кралицата
04.09.2023 Корги парад пред Бъкингамския дворец
26.05.2023 ФБР разкри заговор от 80-те години на миналия век за убийството на Елизабет
II
02.05.2023 Вижте защо Чарлз III е бил подиграван в училище
29.04.2023 Бъкингам публикува нови снимки на Чарлз III и Камила
27.04.2023 Коронясаха Чарлз III по-рано, но от Lego
Още новини от Любопитни новини:
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува
Валери и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
Това ви чака през май според датата ви на раждане
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Керана дебютира в театъра, скоро я гледаме в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).