Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Емблемата на бургаското гостоприемство  Гранд Хотел и СПА Приморец посреща гости от 1959г
Автор: Екип Burgas24.bg 10:32 / 13.09.2018Коментари (0)2685
©
Единственият 5-звезден хотел в града днес е важна част не само от паметта и традициите, но и от културния живот на Бургас

Бургас, Морската градина, годината е 1959. В периферията на спокойното аристократично сърце на града, на метри от развълнуваното Черно море, врати отваря Гранд Хотел "Приморец". Елегантните и луксозни пространства, класният сервиз, уютът и гостоприемството, които хотелът предлага бързо стават популярни и търсени от широката публика. Дипломати, моряци, търговци, хора на изкуството, представители на властта от близо и далеч избират именно "Приморец" за своя престой в морски Бургас. За техния максимален комфорт, се грижат над 100 души персонал.

Годините минават. Гранд Хотел "Приморец“ продължава да посреща гости от цял свят. Те обаче, не са единствените, които отново и отново са привлечени към тази знакова бургаска локация. "Приморец“ е и мястото, където бургазлии посрещат своите празници – сватби, годишнини, балове, тържества. Там те отиват облечени изискано и празнично – за да се забавляват и да посрещнат заедно със своите гости специалните моменти в живота си. Младият, някога хотел, изведнъж се оказва здраво вплетен в живота на лежерен Бургас и неговите морски хора. Многобройни празници събират близки и познати на едно или друго тържество, изтласкващо сивите пластове на ежедневието някъде далеч. Гранд Хотел "Приморец“ се превръща в емблема не само на бургаското гостоприемство, но и на луксозните, различни и отвъдделнични емоции.

"Приморец“ е предпочитан и за бизнес срещи. Той бил сцена на мащабни сделки на родни предприемачи с чуждестранни контрагенти. За осъществяването им, своят принос имали спокойните линии и изискан сервиз на "Приморец“ – все пак, неслучайно казват, че "обстановката предразполага“.

Годините продължили да минават. Оставяли върху "Приморец“ своето лустро, утвърждавали традициите и с реверанс срещали все същите изконни ценности, запазени непокътнати. Дошла 2006г. "Приморец" преминал в отговорните и грижливи ръце на други собственици. Те решили да обновят базата в съзвучие със съвременните изисквания за материален комфорт, като обаче запазят в максимална степен всички особености, които правели "Приморец" това, което е.

 Екстериорът бил запазен и надграден, при запазване на меки, плавни и величествени линии в кремаво. Съхранени били и буйната зеленина, тишината на фона на която звучали песните на морето и приветливият вид на Морската градина в близост. Интериорът покривал актуалните изисквания за комфорт, като ги съчетавал с лустрото и класата на времето. Все пак, сградата носела своята история, която трябвало да бъде съхранена. Резултатът е изключителна класа, която не лишава гостите от модерните удобства, а носи типичните черти на времето и дълбока и съзнателна грижа, типични за най-добрите хотели по света.

Годината е 2010. Врати отваря обновеният Гранд Хотел и СПА Приморец. Удобствата са мултиплицирани, класата и традициите - съхранени и обгрижени. Хотелът носи гордо своите единствени за града 5 звезди. Те маркират не просто принадлежност към специална група места за настаняване, но изискват постоянна грижа - не само за хотела като такъв и за неговите гости, а за социума и градската култура.

Гранд Хотел и СПА Приморец днес е символ не само на гостоприемство, бляскави празници и тържества. Той заема своето заслужено място като част от културните и обществени
©
памет и живот на Бургас. 5-звездният Гранд е сцена на многобройни изложби; тематични вечери, представящи далечни народи и култури чрез разнообразни мероприятия; концерти, експо събития; литературни представяния; филмови прожекции и много други. Хотелът подпомага значими обществени каузи като детска читалня "Малкият принц" и сдружение "Детски център Ронкали". Той предлага безвъзмездно гостоприемството си на участниците в редица ценни за града събития.

Гранд Хотел и СПА Приморец има все по-силно и отявлено присъствие в културните пластове на Бургас. Особено значение за това има фестивалът на изкуствата Порт Прим Арт Фест – иницииран, организиран и спонсориран с усилията именно на единствения 5-звезден бургаски хотел, с подкрепа от община Бургас. Форумът с художествен директор води в морския град различни изкуства и творци. Тази година, в дните от 8 до 13 октомври на знакови бургаски локации, сред които и самият Гранд Хотел и СПА Приморец, ще бъдат представени литературни четения, филмови прожекции, театрално представление, винена дегустация, фото и картинни изложби и други инициативи. Начело на това второ издание на Порт Прим Арт Фест, ще бъде лично вечно усмихнатата актриса Татяна Лолова. Бургазлии и гостите на града са причината, този форум да съществува и да бъде неуморно поддържан и развиван от своя 5-звезден.

Гранд Хотел и СПА Приморец не просто посреща грижливо и с внимание гостите на Бургас, а се грижи самият град да развива своя културен потенциал. Защото, изкуството е това, което "изтупва праха от душите" според Пикасо, и "не е това, което виждаш - а което другите виждат чрез теб" според Дега. Изкуството е просто живот - от който всеки човек - и град се нуждае.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: