Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Еми Стамболова пяла "Птица бяла" повече от 25 пъти на участие
Автор: Екип Burgas24.bg 20:52 / 31.03.2023Коментари (0)1422
©
Изпълнителката на култовата песен "Птица бяла“ - Еми Стамболова, се е преквалифицирала в майка на пълен работен ден.

"След раждането на втората ми дъщеря, а и покрай ковид, си дадох сметка, че с Еми – голямата, имам пропуснати толкова много моменти, които никога няма да се върнат, така реших да работя само петък и събота“, разказа пред екип на "Телеграф“ певицата.

Попара

Денят на звездата започва в 7 сутринта. Буди децата за училище и им прави закуска. “Закуската задължително включва яйце под някаква форма, варено, пържено на омлет“, обяснява тя, и добавя, че се чувства късметлийка, тъй като семейството на мъжа й е от Родопите, а благодарение на това има възможност да набавя за децата си само домашни продукти.

“Децата хапват само домашни продукти, пресни яйца от свободни кокошки", с усмивка обяснява. Към закуската винаги има и филийка хляб или някакво месо и винаги е пълноценна с много енергия. “Филийката с масло е незаменима", казва тя. Не ограничава децата си по никакъв начин! Важното е да са здрави и щастливи.

“Моите деца са късметлии, те познават много добре вкуса на прясното домашно масло, сирене и извара, кисело мляко. Дори зимата ние си приготвяме телешко месо. Много е различно от това, което купуваш в магазина. Зеленчуците също - градински, български. Пазарувам от определена жена на пазара и знам, че е сигурно и полезно. Децата дори разбират, ако случайно им сервирам нещо купено от хранителна верига. Помня, че за малката един път приготвих попара с масло от магазина. Купих най-скъпото от магазина, детето веднага усети и я изплю", спомня си изпълнителката. След закуската води малката си дъщеря Елиф на училище и следва нормалната програма за деня. Макар и да е звезда, нищо от домакинските задачи не й е чуждо. Готвене, чистене, пране и всякакви други такива неща. Споделя, че е щастлива и удовлетворена от нещата, които прави и от възможността да се грижи за децата си. “Малката ми дъщеря Елиф е на 7 г., а голямата Емел вече е 8-и клас и е много самостоятелна", обяснява Еми Стамболова. Разлика в отглеждането на двете има. Признава си, че с Елиф си позволява повече глезотийки.

Крими

Трите дами обичат да готвят заедно. Благодарение на баба си голямата вече е изкусен кулинар. От 10-годишна меси хляб. Певицата споделя, че детето й е толкова добро в готвенето, че дори миналата година, когато били матурите, я посъветвала да се запише да учи в такова училище, за да има в ръцете си занаят.

“Исках да я насоча, тя умее прекрасно да съчетава храни, да експериментира, но тя твърдо каза НЕ, каза, че това й е хоби и ще го прави за удоволствие", споделя изпълнителката. От малка голямата й дъщеря иска да следва криминология. “Питаше ме, като беше малка, какво трябва да учи, за да стане криминалист, адвокат. Истината е, че това е една моя неосъществена мечта, аз когато бях малка, също исках да уча право или криминология, но за съжаление нямах тази възможност. Не ми излезнаха сметките. Представях се, че вечер ще пея, през деня ще мога уча. Баща ми, бог да го прости, тогава ми даде съвет, да хвана едно нещо и да го следвам, избрах музиката", откровено разказва певицата. Еми никога не е споделяла на дъщеря си тази мечта, така че тя може би ще се сбъдне буквално от само себе си, все пак кръвта вода не става.

Ноти

И двете деца на Еми са наследили безкомпромисния талант на майка си да пеят. “Музикални са и двете и пеят, и то много хубаво, но аз им давам право на избор и дума. Насила нищо не става. Важно е да правят това, което искат и думата им да се чува. Голямата категорично отказа да се занимава с пеене - тя е доста по-обрана. Малката повече я влече, тя постоянно търси внимание, пее танцува", споделя певицата. В момента е на вълна корейска музика. Еми казва, че винаги ще подкрепи детето си, ако реши да тръгне по нейните стъпки. И с каквото може ще й помогне. “Аз съм неграмотен музикант, не съм учила ноти, солфеш. Ако тя реши да става певица, това, което мога да направя, е да й подсигуря музикално образование, но няма да я натискам", обяснява тя.

Връзка

Еми Стамболова открива мъжа на живота си в лицето на с 12 години по-младия от нея Халид. В началото, когато двамата се запознават, чувала всякакви коментари, свързани с разликата във възрастта им. “Всички ми казваха, че това е обречена връзка. Но ето че сме заедно вече 15 години. Как става ли - с обич и взаимно уважение", разказва певицата. Когато забременява с първото им дете, Халид е само на 22. Тогава тя отива при него и му дава право на избор, осъзнавайки, че това е сериозна промяна в живота на един млад човек. Въпреки крехката си възраст той постъпва отговорно.

“Горда съм с това, че имам такъв мъж до себе си. Възпитан, отговорен и прекрасен. Вече 15 години сме като младоженци, заедно сме“, с усмивка обяснява тя. Това съвсем не означава, че не се карат. Напротив и дори си признава, че тя е много властна жена и винаги се опитва да надделее, но с компромиси всичко се изглажда.

“Връзката ми с него и любовта ме подмладява със сигурност. Второто си дете родих, когато бях на 43. Пак имаше всякакви подмятания, че съм луда да родя на тези години. Но за секунда не съжалявам“, откровено разказва тя.

Никога не е ходила на козметик

Легендарната фолкзвезда Еми Стамболова споделя, че не е суетна, противно на всички очаквания. "Аз всъщност никога не съм ходила на козметик през живота си и за мен козметик означава да си почистя веждите и да ида на кола маска - това е и до там. Косата ми е къдрава, тоест аз съм винаги с готова прическа, ходя в месеца един път на маникюр и педикюр, на фризьор, ако реша да се изправям“, споделя Еми. Добрият си външен вид дължи на ген. По бащина линия всички били младолики.

Готви два дуета

В главата на певицата непрекъснато й се въртят нови песни. В момента работи върху два дуета. Разкрива, че единият е с популярен от миналото изпълнител, а другият с млад популярен певец. И няма да са само балади. Еми Стамболова е притежателка на приза "Кралица на баладата“ и това не е случайно. Тя е изпяла едни от най-красивите текстове у нас.

"Случвало ми се е за едно участие да пея "Птица бяла“ над 25 пъти. Това са вечни песни, уникална комбинация от музика, текст, аранжимент и изпяване. Няма формула, това са песни, които ще останат и след нас. И ми е обидно, като някой ни нарича ретро изпълнители. Защо в Гърция не каже някой така за Василис Карас или за Лепа Брена, обидно е. Аз не случайно казвам - какво стана с този жанр, циркаджии ли сме или певци. Днес да имаш глас се приема за бонус, важно е външният вид".

След 30 години на сцената е щастлива, че може да си позволи да пее и да прави неща, които на нея й харесват.



Още по темата: общо новини по темата: 6852
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: