Емили Тротинетката избухна с нова идея! Каква ли е тя?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
23:03 / 30.09.2022
723
Съдът в Страсбург осъди България за откази за смяна на пола. Законодателството в страната ни все още не урежда подобна процедура.

"Аз ще стана Емили по документи и ще осъдя България", категорична е Емили, която мечтае не само да лети по магистралите, но и да се превърне в жена и по документи. Родена като момче, преди няколко години решава да смени панталона с рокля. Въпреки опитите, в крайна сметка не получава нов документ.

"Процедурата за смяна на пола в България е много тежка и много проблемна. Аз водех дело в Плевен и то се провали естествено. На първо четене го спечелих, но прокуратурата и общината решиха да обжалват и съдът прие тяхното решение. Сега съм на път да осъдя България в Страсбург, за да спечеля делото си и да бъда официално по документи Емили и да живея нормален живот и да започна нормална работа", разказва Емили пред Bulgaria ON AIR.

Редица откази като този водят до осъждането на България от Европейския съд по правата на човека. А решението идва в момент, в който се очаква Гражданската колегия на Върховния касационен съд да постанови чаканото от две години тълкувателно решение по въпроса дали е допустима такава промяна.

"България е осъждана най-много пъти в Европейския съюз по този въпрос. Това дискриминира правата на транссексуалните. Те не могат да си намерят най-обикновена работа, има несъответствие в личните карти. Шефовете отказват да започне работа дори в обикновен магазин за хранителни стоки", обяснява Мелиса Тихомир.

У нас понятието "пол" според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл.

"Аз не знам дали ЕС е наясно и тези либерали там, че има страни, в които няма закон – няма и да има. В Унгария как ще стане, или Македония. В България? – Абсурд. Започва смяна на документи, на нотариални актове, тази работа не е като "аз си отрязах това и сега ще ме пишете жена". И те да са "добре – как да те пишем", твърди актьорът Александър Дойнов.

България е осъдена да плати 7500 евро обезщетение на транссексуална жена. Въпреки това полът ѝ не е променен в личната карта. А мненията в обществото остават полярни.

"Да прави каквото иска – да се люби, както иска, не ме интересува. Но да сменят документи, да ни занимават всички. Освен това много полове, колко тоалетни трябва да има в един ресторант? Едно време две – сега 20, а къде ще са масите", чуди се Дойнов.

А ако българските институции решат да приемат Емили като жена, Тихомир няма да се превърне отново в Мелиса.

"Сега съм решил официално да съм Тихомир, за да може Емили, като си смени пола, за да можем да сключим брак между мъж и жена", сподели Тихомир.

А дали това ще се случи или не, ще разберем скоро.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя си кръцна нослето
Знаете ли как се нарича най-здравото яйце на Великден в различнит...
Къде отслабваме най-бързо, когато сме да диета?
Катето Евро: Ще вдигна паметник на този, който ми помогне да отка...
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за вой...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).