Ето кое е най-търсеното умение при интервю за работа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:18 / 19.03.2023
439
Бившият вицепрезидент на Google, Клер Хюз Джонсън, разкри най-добрите умения, които е търсила, докато интервюира кандидати. Клеър Хюз Джонсън работи в Google в продължение на десет години.

Въпреки че опитът и другите умения са важни, те могат да бъдат придобити с течение на времето. В статия, написана за CNBC, Джонсън заявява, че самосъзнанието е ключовото умение, което специалистите по подбор на персонал търсят, докато интервюират кандидат за работа.

През десетте години в Google тя проверява нивото на самосъзнание, което кандидатите притежават по време на интервюта за работа. Въпреки това, самосъзнанието, отбеляза Джонсън, е рядка черта. По-нататък тя добавя, че според изследването 95 % от хората вярват, че са самоосъзнати, но само 10 до 15 %  действително имат тази черта в себе си, информира businessnovinite.bg.

За това как се проверяват кандидатите за самосъзнание

Освен това Джонсън пише, че проверява за самосъзнание, като слуша за употребата на "аз“ и "ние“ по време на интервюта.

Прекомерната употреба на "аз“ може да предполага липса на смирение или лоши умения за работа в екип, докато прекомерната употреба на "ние“ може да не показва ясно ролята, която кандидатът играе в дадена ситуация.

Тя казва, че трябва да има баланс между използването на тези думи и дава пример за идеален отговор. Тя пише: "Обикновено научавам нещо разкриващо, когато попитам за тяхната конкретна роля. Положителен отговор би бил: Това беше моя идея, но заслугата е на целия екип.“

В статията за изданието Джонсън добавя още, че самосъзнанието води до по-голяма мотивация за учене и честност за личните слабости. Хората, които са самоосъзнати, също са по-склонни да изградят по-добри взаимоотношения със своите колеги и мениджъри, казва Джонсън.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува
Валери и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
Това ви чака през май според датата ви на раждане
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Керана дебютира в театъра, скоро я гледаме в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).