Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето защо не трябва да почиствате дроселовата клапа
Автор: Екип Burgas24.bg 11:06 / 31.08.2023Коментари (0)355
©
Не е тайна, че дроселовата клапа с течение на времето се покрива с мръсотия и тези замърсявания трябва да бъдат отстранени. В мрежата има много истории за това как тази работа трябва да се извърши правилно. Но резултатът не винаги е с щастлив край. А понякога дори е много разочароващ. Защо това се случва, ви разказваме сега. Като правило собственикът на колата, след като прочете в интернет, изведнъж си спомня, че никога не е обръщал внимание на този важен механизъм. 

Дори профилактика не е правил. Но след пет години там наистина се натрупа много мръсотия: както вътре, така и по тялото. Купувайки специален препарат за почистване, някои шофьори се захващат сами да свършат тази работа. Премахват въздуховода и отстраняват замърсяванията. И дроселовата клапа блести като нова. Доволни от себе си, събират всичко в обратен ред, запалват двигателя и... се случва изненада, пише AutoMedia.bg. Оборотите на празен ход внезапно започват да "плават" или да се отклоняват от нормата. Тоест те са или твърде ниски, или, обратно, твърде високи. Колкото и да е странно, всичко е заради мръсотията. 

Тъй като е постоянно в движение, клапата създава малки празнини в корпуса на дросела по траекторията на своето движение. Усеща се и фин абразив, който не се е задържал във въздушния филтър. Между другото, това е една от причините, поради които не можете да спестите от "вентилационния отвор“. Дори и да струва прилични пари. Примесите в този случай играят ролята на "фугиране", запечатване на празнините и компенсиране на износването на метала. Мотора работи гладко и без прекъсване. 

При извършване на почистващата процедура се откриват хлабините на износените корпус и лопатката на дросела. През тях започва да тече излишен въздух, което причинява неравномерна работа на двигателя. Ако клапата е електронна, това понякога помага, тъй като тя се адаптира, но тази процедура се извършва в сервиз с помощта на специално оборудване. В противен случай можете да си "играете“ с настройката на ограничителния винт на самия механизъм. 

Но е по-добре операцията да се извърши от специалист. Иначе проблемът може само да се изостри. Е, в най-лошия случай ще се наложи смяната на устройството с ново. С други думи, ако електрониката не дава грешки на дроселовата клапа и двигателят работи без прекъсване, няма нужда да се занимавате с профилактика на този възел.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ЕВРО 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: