Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Фолклегендата Тони Дачева се ядоса зверски
Автор: Екип Burgas24.bg 09:01 / 30.03.2023Коментари (0)5468
©
"Бясна съм! В коя държава го има това - в много училища да се получават бомбени заплахи три поредни дни и никой да не взима адекватни мерки. И аз, и детето ми сме притеснени! Току-що взех дъщеря си от училището в Ямбол и беше доста изплашена. Бива ли така? Ами направете нещо, господа политици, не се заигравайте с майките, защото майчиният гняв е страшен."

Това сподели първата ни фолкпевица Тони Дачева малко след като прибра дъщеря си Виктория от школото, затворено заради поредната заплаха от бомба.

"Повечето от съученичките на дъщеря ми са стресирани! Плачат, те изживяват по друг начин нещата, които се случват. Освен това са си оставили чантите, дрехи, предмети, неща в училище и бързо са го напуснали. Институциите трябва да се отнесат по-сериозно към такива ситуации, защото ние, възрастните, сме наясно, че някой се опитва да разбуни духовете, защото идват избори. Наясно сме, че някой иска да всява изкуствена паника сред обществото, но на децата как ще обясним това?", пита Дачева.

Изпълнителката на "Бедни и богати" е шокирана и от факта, че няма разписание, по което да се действа в такива случаи като бомбена заплаха в училище. "Нищо не е изключено, дай боже да е фалшив сигнал, ами ако не е? Може ли един директор на училище да търси в интернет как да действа в такава рискова ситуация, а да няма стъпки, по които да реши проблема", чуди се Дачева.

На обратното мнение на Тони Дачева е нейната колежка Кали. Участничката в предаването "Като две капки вода" не е притеснена от хибридния тероризъм, както го нарича, пише "България Днес".

"Кой е заинтересован да сложи бомба в училище? Никой! Кой може да пусне такива сигнали - киберпрестъпниците. Нелепо е МВР да не може да се справи с този проблем, при положение че комуникациите са толкова напреднали. Та българин беше хакнал системата на НАП, те го хванаха веднага, а тук не могат да разберат кой прави тези зловещи заплахи? Не го вярвам. Но пък ако е и така, МВР да гледа повече холивудски филми. Там престъпниците работят с полицията в интерес и на обществото", смята изпълнителката на хита "4-4-2".

Актьорът Мариан Бачев също не е притеснен от ситуацията, свързана с тероризма чрез мейли.

"В училищата на моите деца няма такива заплахи. Но пък аз и не смятам, че тази хибридна атака е насочена точно спрямо нашите избори, тъй като и в другите страни, в които са получени тези сигнали, не гласуват за парламент", обясни актьорът.

Представителката на младите баби Николина Чакърдъкова, е спокойна, тъй като все още подобни заплахи не са дошли до детските градини, където са внуците й.

"Аз съм баба на внучета, които са малки, но да ви кажа, също съм притеснена. Ние не сме застраховани от нищо подобно, след като имаме дадена позиция по определен казус, свързан с войната в Украйна. Хората казват: "Да би мирно седяло, не би чудо видяло", но в този случай едва ли можехме да не реагираме по никакъв начин на случващото се около нас", смята Чакърдъкова.

Народната певица само се надява заплахите с бомби да не се превърнат в реалност.

"Но затова ще трябва и политиците да си влязат във функциите, защото от тях зависи нашето спокойствие", смята Чакърдъкова.

Междувременно Министерският съвет взе решение да създаде Междуведомствена работна група, която в период до 31 март трябва да разработи процедура за реагиране при заплаха за използване на импровизирано взривно устройство в обекти от критичната инфраструктура. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев на брифинг след заседание на МС вчера.

Освен това министърът заяви, че разследването по заплахите е все пак доста напреднало.

"Мисля, че скоро ще имаме категоричен отговор откъде идват тези заплахи. До часове може да имаме пълна информация. Работи се на териториите на няколко държави. Когато има яснота, ще бъде изнесено пред медиите", каза Демерджиев.

"Похвално е, че служебният министър е оптимист, но серията от бомбени заплахи само показва в какво състояние се намира държавата. Оказва се, че има предписание, процедура или протокол как да действат властите и училищните ръководство в такива случаи, но предписанията са създадени преди повече от 20 години, т.е. не са ефективни", възмути се и актьорът Славчо Пеев, също дядо на четирима внуци, които спешно се прибрали след бомбените заплахи вкъщи.

Според него агенциите и службите, отговорни за такива потенциални и реални събития, е трябвало да алармират своите министри, че нормативната база е овехтяла и че трябва да се актуализира или да бъде създадена нова система от кратки и ясни за изпълнение правила. "А не всички да се чудим какво да направим. Децата и учениците са много по-уязвими от възрастните, да не се забравя, а бездействието на властта е направо престъпление", смята големият актьор.



Още по темата: общо новини по темата: 6851
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: