Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Френската кинозвезда Пол Ами и нашумелият унгарски режисьор Дьорд Палфи идват за Burgas Intarnational Film Festival’22
Автор: Екип Burgas24.bg 12:56 / 14.06.2022Коментари (0)563
©
Популярният френски актьор Пол Ами, който си партнира с легендарната Катрин Деньов и успешният режисьор с унгарски корени Дьорд Палфи, носител на множество престижни награди и номинации от Кан, Карлови Вари, Сънданс, Сан Себастиян и Токио, ще бъдат част от журито на Burgas Intarnational Film Festival’ 22. Седмото издание на фестивала ще се проведе от 16 до 22 юли в Бургас, а част от стотиците гости на събитието, включват елита на българското кино, изтъкнати чужди творци, кинокритици и режисьори.

Международен филмов фестивал Бургас се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по програма Фонд "Култура". Всички прожекции са с вход – свободен!

За Пол Ами: Първата среща между камерата и Пол Ами е когато се снима в реклама за Кока- Кола през 2006 година. Завършва "Киноизкуство“ и заедно с приятели създава колектива POK, който събира творци от различни изкуства: скулптори, актьори, фотографи, визуални артисти, диджеи, музиканти, дизайнери, танцьори, певци.

В годините се снима в рекламни кампании на Lacoste, участва в телевизионния сериал "Борджиите“, а бързо след това дебютира и в голямото кино с филма "Тя си отива“ (Elle s’en va) на Еманюел Берсо, където си партнира с голямата Катрин Деньов. През същата 2013 г. участва в "Сюзан“ (Suzanne) на Кател Кюийевере, който е откриващият филм на Седмицата на критиката в Кан. Благодарение на този филм, Пол Ами е номиниран за награда "Сезар“ в категория млада надежда. Малко по малко, талантливият актьор се насочва към кино, което е още по-предизвикателно.

През 2016 г. получава първата си голяма роля в "Орнитологът“ на Жоао Педро Родригес, с който печели наградата за най-добър актьор Prix CinEuphoria през 2017г. Благодарение на добрите си актьорски умения, Пол бързо се превръща в любимец на авторското кино във Франция. Участва във филми като: "Диванът на Сталин“ (Le divan de Staline) на Фани Ардан, "Сибил“ (Sybil) на Жустин Трие, "Двете аз“ (Deux moi) на Седрик Каплиш.

Дьорд Палфи е роден през 1974 г. в Будапеща. Започва да снима експериментални Super 8 филми през 1987 г. Привлича международното внимание със своя дебютен пълнометражен филм "Хлъц", удостоен с EFA за Откритие на годината, както и специален приз от FIPRESCI в Котбус. “Таксидермия" е вторият му игрален филм, с който прикова вниманието на критиката в Кан в селекцията "Особен поглед". В същата година печели и наградата Sundance Institute/NHK за най-добър европейски филмов проект. През 2014 г. завършва Final Cut – Ladies And Gentleman, който е представен в Кан Класики. Носител на множество престижни награди и номинации от Кан, Карлови Вари, Сънданс, Сан Себастиян, Токио и др.

Очаквайте последния му филм “Вечност" на 7-то издание на BIFF 2022. Поканата на Дьорд Палфи се осъществява със съдействието на Институт Лист София.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: