Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Гледаме незабравими ленти от Златния фонд на руското кино на сцена "Охлюва"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 31.07.2014Коментари (1)1865
©
Незабравими ленти от Златния фонд на руското кино - "Не тъгувай" на режисьора Г.Данеля , "Калина Алена" с режисьор В.Шукшин, "Таборът отива към небето" с режисьор .Е.Лотяну , "Москва не вярва на сълзи" на режисьора В.Меньшов и "Белият тигър" с режисьор К.Шахназаров, ще бъдат представени в седмицата от 04-ти до 08-ми август на открита сцена "Охлюва" до КЦ "Морско казино". Прожекциите ще бъдат излъчени с начален час 21.00 часа.

Стартът на руския киномаратон е запазен за комедията от 1969 година "Не тъгувай" на 04-ти август . Действието е пренесено в Грузия в самото начало на 20 век. Главните роли се изпълняват от Вахтанг Кикабидзе, Серго Закариадзе, Софико Чиаурели, Анастасия Вертинска. В комедиен, неподражаем грузински стил, са споделени истини за брака и свободата. Във вторник, 5-ти август, гледаме "Калина Алена" . Сюжетът разказва за крадецът-рецидивист Егор Прокудин, по прякор Мъката, който излизайки от затвора решава да се покрие известно време на село при синеоката непозната Люба, с която си е кореспондирал последните години. Задачата се оказва трудна, защото миналото му го преследва.

Класическата мелодрама "Таборът отива към небето" гледаме на 6-ти август /сряда/ от 21.00 часа. В лентата се преплитат няколко любовни истории: гордата циганка Рада и конекрадецът Лойко Забара се обичат, но златокосата Юлишка е влюбена в Лойко, а дворянинът Силади страстно желае Рада. Режисьорът Емил Лотяну (1936-2003) е написал сценария по мотиви от разкази на Максим Горки. Главният герой Луйко Зобар (в ролята Григоре Григориу) е конекрадец - по собствените му думи "най-великият в света". В неговата философия, както и на всичките му събратя роми, това не е престъпление, а възглед за живота, висше изкуство и въпрос на чест да си най-добрия. Три коня са убити под Зобар, докато бяга от преследвачите. Според поверието, когато са убити два коня под ездача, той трябва да се откаже от "професията". Това е един филм за трагичния сблъсък на страстта и гордостта, които са по-силни от разума. Филмът става любим на зрителите в десетки страни. Оценяват го и специалистите. Той печели голямата награда "Златна раковина" на фестивала в Сан Себастиан'76, получава призове още на форуми в Белград, Панама, Париж.

Касовата прожекция, удостоена с Оскар през 1981 за най-добър чуждестранен филм - "Москва не вярва на сълзи", ще бъде излъчена на 7-ми август.

Москва през петдесетте години. В общежитие живеят три приятелки. Съдбата им се развива според характера на всяко момиче. Антонина се омъжва, има деца и обича мъжа си. За Людмила Москва е лотария, в която тя е длъжна да спечели своето особено щастие. Катерина е единствена дъщеря на родителите си, завършва институт, работи и става директор на голямо предприятие. Но идва любовта към такъв силен човек, каквато е тя самата. И се оказва, че да спасиш любовта от собствените си грешки е трудно и почти невъзможно.

Финал на руската кино седмица ще даде екшънът "Белият тигър". Продукцията е от 2012 година, а в ролите ще видите Виталий Кищенко, Алексей Вертков, Владимир Ильин, Алексадр Вахов, Виталий Дорджиев, Валерий Гришко и др.

Вечерите са организирани от Община Бургас и Почетното консулство на Руската федерация в Бургас, с любезното съдействие на "Лукойл Нефтохим Бургас" и Руски културно-информационен център - София

Вечерите на руското кино се посвещават на 90 години от създаването на руската киностудия Мосфилм.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Qnka Dikova
премахни филтъра

0
 
 
:( А ЗАЩО НЕ БЪЛГАРСКИТЕ ФИЛМИ,А РУСКИТЕ :( ТОЛКОВА ХУБАВИ СТАРИ/ПИША СТАРИ,ЗАЩОТО НОВИТЕ ОСВЕН С УБИЙСТВА,ГРАБЕЖИ...МАФИЯ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ СА ПЪЛНИ И КОИТО НЕ УЧАТ НА ДОБРО ДЕЦАТА/ ФИЛМИ ИМАМЕ .......ДО ВЧЕРА САМО АМЕРИКАНСКИ СЕ ЛЕЕХА НАВСЯКЪДЕ ,А ДНЕС РУСКИ.....ДО КОГА ЩЕ СМЕ ПОДЛОГИ НА ДРУГИ СТРАНИ,А НЕ НА България.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: