Готвач каза защо в ресторантите първо поставят хляб на масата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:12 / 09.12.2024
1808
Известният главен готвач от Вашингтон Ръс Адамс разкри защо в повечето ресторанти сервитьорите винаги първо поставят на масата хляб. Има няколко причини и всички те са много пресметнати.

Ръс Адамс в социалната мрежа Quora описа подробно причините, защо в ресторантите на посетителите се дават сладкиши, гевреци или хляб преди определена храна и това всъщност е много логично. 

Първо, тези лакомства ще ви накарат да ожаднеете. Тогава жадните хора поръчват повече напитки, а това означава по-"добри печалби, пише БГНЕС. Второ, хлябът или нещо подобно започва храносмилането и просто засилва глада ви.

Точно затова се случва хората да поръчат повече, отколкото могат да изядат, а после да кажат, че са избързали.

"Последната причина е, че когато хората в ресторантите имат занимание, което в случая е да ядат хляб, тогава те не скучаят и не търсят постоянно сервитьори“, написа Ръс Адамс.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Яжте този плод на гладно за здрав черен дроб
Доц. Валери Велев: Рискът от лаймска болест не се увеличава, ако ...
Всички рибари могат да му завиждат, той улови почти 100-килограмо...
Напрежението в "Ергенът" расте, три участнички си тръгнаха преди ...
Българки спретнаха зрелищно шоу пред очите на стотици туристи от ...
Холестеролът: Приятел, враг или и двете – кои са стойностите, кои...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).