Графа за новата си песен: За пръв път у нас се създава видеоклип с помощта на изкуствен интелект

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:31 / 09.03.2023
809
"Вековната гора“ се роди на един дъх, музиката и думите вървяха ръка за ръка. До момента нямам такъв текст, в който описвам своето отношение към родината си, разбира се, по един по-модерен начин, но искрен. Това каза Владимир Ампов - Графа в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“ по повод най-новата си песен с "Мистерията на българските гласове". 

По думите му песента "Вековната гора“ е една метафора. "Аз пея за корените си, за това, че сме тук всички заедно и обичаме нашата страна и в някакъв момент дори се връщаме от измислените реалности и търсим вековната гора, в която се пречистваме и се обновяваме, по някакъв начин ставаме по-смислени и по-добри“, каза певецът.  

"В момента, в който влязох в студио и те запяха партиите, които бях написал, наистина настръхнах и вече песента доби съвсем друг облик, съвсем завършен вариант“, разказа Графа за вокалите са на женския хор "Мистерията на българските гласове“.

За направата на клипа на песента е използван изкуствен интелект, а режисьор е Драго Шолев. "Всяко едно изображение в това видео е генерирано отделно и е уникално посредством тази съвсем нова технология. Използвани са шест различни програми, едната от които се грижи за синхронизацията на устните с аватара. Реално изкуственият интелект чака нареждането на твореца – в случая Драго Шолев, който много естетски подрежда кадрите и цялата линия на видеоклипа“, обясни Графа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).