Григор Димитров: Майка ми е много добра готвачка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:18 / 22.12.2023
912
Храненето е важна част от ежедневието на всеки спортист. Изключение не прави и Григор Димитров. Първата ни ракета говори по темета в рубриката на ATP "Какво ям?“, информира btvsport.

"Обожавам добрата храна и съм свикнал с нея, тъй като майка ми е много добра готвачка. Точно затова, където и да отида, винаги съм претенциозен относно храната. Бих казал дори много претенциозен. Това важи в още по-голяма степен по време на турнири, тъй като тогава хранителният ми режим е по-специфичен. Когато обаче имам време или пътувам, ям обилно от всичко, което поискам.

"Семпла е. Обикновено ям препечена филия с авокадо с малко фетучини. Също така и плодове, кисело мляко и мюсли, както и пресни натурални сокове. Често ям и яйца. Това са основните неща, но се опитвам да експериментирам, тъй като омръзва да ядеш едно и също всеки ден".

Какво обича за обяд?

"Според обстоятелствата. Зависи кога приключвам тренировка или по кое време следобед трябва да съм готов за игра. Консумирам много въглехидрати – риба със зеленчуци, безглутенова паста, ориз, печени или сладки картофи. Всичко, което съдържа голямо количество въглехидрати.

От време на време опитвам да променям и обяда – понякога преминавам към риба или пиле, а ако не съм ангажиран следобед, може и пържола.

Ако играя рано, прибягвам до късна закуска, която е по-различна от обичайната. Протеиновият шейк винаги е добра идея."

На въпроса дали консумира повече храна или течности след дългите и изморителни мачове, Димитров отговори:

"Винаги консумирам протеини. Това е много важно, тъй като обикновено нямам апетит непосредствено след мач. След това преминавам през обичайните възстановителни процедури – ледена вана и всичко останало и едва след това ям. Общо взето, това е".

На последно място, но със сигурност не и по-важност, стигаме и до вечерята.

"Харесвам хубавите пържоли, особено тези с малко повече мазнини, но само ако имам достатъчно време за храносмилане, преди да стане време да си лягам. Точно затова се старая да вечерям възможно най-рано. Като цяло е това. Докато съм на турнири всичките ми ястия са доста семпли.

Понякога си позволявам бургер или суши. Обикновено не експериментирам много, но има дни, в които съм авантюристично настроен".

Трикратният полуфиналист от Големия шлем бе попитан дали експериментира с местната храна, когато пътува по турнири.

"Зависи. В Тура съм от много години, така че имам любим ресторант във всеки град, който посещавам. Посещавам тези места винаги, когато имам възможност".

На въпроса какъв съвет би дал на любителите на тениса относно храненето, Димитров даде доста интересен отговор. "Не яжте банани по време на мач. Основната причина да го казвам е, че мразя банани (смее се). Наистина ги мразя.

Освен това съм чел проучвания, според които на тялото му отнема доста време, за да смели бананите по време на мач. Не знам дали е вярно, но не възнамерявам да се уверявам лично".

Виж коментарите (0)

Още по темата (5284):
12.05.2024 Андре Токев: Винаги можеш отново да станеш, но е важно да си вземеш правилната поука
12.05.2024 Криско отбелязва професионален юбилей
12.05.2024 Отиде си човекът, открил за киното имена като Скорсезе, Де Ниро и Копола
12.05.2024 Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"
12.05.2024 Асен Блатечки разкри къде е бил на Великден
12.05.2024 Шеф Манчев и Рачков изпращат абитуриенти
Още новини от Любопитни новини:
Легендарните кръчми: Pizzeria da Michele - пицарията с най-добрат...
Кинокритикът Димитър Дринов разказа кои заглавия навършват кръгла...
Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"
Асен Блатечки разкри къде е бил на Великден
Лечебните свойства на слузта от охлюв са били известни още на Хип...
Шеф Манчев и Рачков изпращат абитуриенти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).