Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Хазартът през човешката история
Автор: Екип Burgas24.bg 15:51 / 19.09.2022Коментари (0)879
©
За да разберем любовта на хората към хазарта, нека да видим как те започват да играят. Историята на човечеството е неразривно свързана с историята на страстта към игралните забавления. Изглежда, че колкото и да се върнете назад във времето, има доказателства, че хазартът е възниквал сред групи от хора.

В тази публикация няма да се опитваме да проследим всеки обрат около развитието. Това, което се цели, е да посочим някои от ключови моменти, които да се считат за крайъгълни камъни в пътуването към днешното състояние на хазарта, където всеки може да влезе просто на https://zalagania-online.com/betano-bonus-kod и да се пробва.

Най-старите доказателства за хазарт

Въз основа на историческите книги, съвсем спокойно стигаме до заключението, че хазартът е известен през цялата история на човечеството. Най-ранното време, за това кога и как хората са започнали да играят хазарт, се споменава в първата по рода си форма на игра, която идва от древен Китай. Въз основа на сборника "Книга на песните“, която се отнася до дървена рисунка, което предполага, че плочки изработени от дървен материал може да са станали елемент на лотарийна игра.

Историята също има записи за китаец, използващ предмети, които се разиграват на томбола като средства за финансиране на правителствени проекти през 200 г. пр.н.е. Много изследователи също са единодушни, че първата игра на карти се е появила в Китай през XIX век. Правилата на хазартната игра се губят в историята заедно с всички насоки за съжаление.

Хвърляне на зарове

Заровете, според гръцкия поет Софокъл, са създадени от митичен герой по време на историческата обсада на Троя. Писанията на поета за първи път споменават зарове и как хората започват да играят около 500 г. пр.н.е. в гръцката история. Изследователи обаче откриват чифт предмети, които силно наподобяват зарове в египетска гробница и които се датират от 3000 г. пр.н.е.

Известно е, че римляните и древните гърци обичат да играят хазарт само с лични вещи като залог. Въпреки това всички форми на игра, включващи хазарт, включително зарове, са забранени в рамките на град Рим. Хората в столицата, които са хванати да играят, плащат сериозна цена, учетворявайки своите залози и давайки ги на държавата.

Игра на карти за двама играчи

Една от най-ранните хазартни игри, правени някога, която все още се играе в казината, е игра на карти, наречена “бакара" (baccarat). За първи път споменати в историята през 1400 г., правилата са, че всеки играч трябва да държи две или три карти. Победителят се определя, ако има най-голям остатък, когато общите му карти се разделят на десет. Така хората започнаха да залагат с карти.

Блекджек през цялата история

Някои изследователи спекулират, че е имало ранен вариант на блекджека, който познаваме днес. Блекджек е игра, която произхожда от Испания и играта се нарича ventiuna, преведена като числото двадесет и едно. Сигурно е, че играта е ранната версия от седемнадесети век, спрямо тази, която познаваме сега

Малкото колело на Париж

Играта произхожда от игрални къщи в Париж. Хазартната игра, наречена рулетка, както всички я познаваме днес, е подобна. Въпреки това минават около петдесет години, преди играта да бъде усъвършенствана до тази, която познаваме днес. Имаше само една нула на рулетката, на която поколения играчи на рулетка са благодарни.

Хазартната игра, наречена рулетка, набира популярност през 19 век. С известното казино Монте Карло, което възприема най-новата версия на играта и тя се разпространява в цяла Европа. Въпреки това, американците все още се придържат към вида на играта, която има оригиналната двойна нула на колелата вместо само една.

Кралят - покер

Сложно е да се определи точният момент, в който е възникнал покерът. Вероятно се е развивал от десетилетия или дори векове на различни видове игри с карти. Има дори версии на хазартната игра още от седемнадесети век в Персия. Други обаче казват, че френска игра, наречена poque, е вдъхновила играта.

Популярността на играта расте доста бавно, докато световните покер турнири във Вегас започват през 70-те години. Въвеждането на онлайн покера и телевизионните маратони обаче позволяват на зрителите да видят техните ръце. Всеки може да бъде милионер в онлайн покера точно като аматьора Крис Мънимейкър, който се класира и печели Световното първенство по покер онлайн през 2003 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: