Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Христо Стоичков: Ям много чесън, лук, пия гореща вода и вземам горещи вани
Автор: Екип Burgas24.bg 09:41 / 26.06.2023Коментари (0)850
©
Христо Стоичков побелява, но не остарява! Най-големият български футболист е в много добра форма на 57 години и води здравословен начин на живот, въпреки че понякога си позволява леко да наруши режима. В последните години носителят на "Златната топка" живее в Маями, където чистият въздух и мирисът на океана очевидно му се отразяват добре. През годините Ицо не се променя особено, като за възрастта му подсказва единствено вече побелялата му напълно коса.

Като футболист Камата успя да се предпази от тежки контузии и не страда от хронични болежки, както голяма част от колегите си. В кариерата си Стоичков никога не е имал проблеми с наднормените килограми, въпреки че яде почти всичко. Неговият бивш съотборник Йордан Лечков разказва как Ицо постоянно е поръчвал и кюфтета, и кебапчета по време на световното през 1994 г. Едно от малкото неща, които липсват на Модерния ляв в Маями, е любимата му българска кухня. Все пак Ицо намира начин от време на време да хапва балканска скара.

"Българската храна много ми липсва винаги, където и да съм - признава Стоичков. - Не съм претенциозен. Най-много ми се похапва скара. Не знам обаче дали повече кюфтетата или кебапчетата са ми по-вкусни. Така и нямам отговор и едва ли някога ще имам. Обожавам шопската салата също. Въобще българската кухня ми е любима и ми липсва в Маями." Сред другите любими ястия на Камата са мусака, боб, сарми и пържени тиквички.

След края на кариерата си Стоичков за кратко бе качил няколко излишни килограма, но бързо взе мерки и свали корема. Носителят на "Златната топка" влезе във форма за бенефисния си мач "50 години номер 8" със специална диета и тренировки. Камата бе обещал да донесе от САЩ хапчета за отслабване на големия си приятел Трифон Иванов, но за съжаление Туньо почина малко преди големия мач на препълнения "Васил Левски".

На 57 години легендата на световния футбол продължава да спортува активно. Камата опитва да си открадне по един час всеки ден за фитнес. Преди няколко месеца Ицо показа нагледно как се поти в залата. Стоичков бяга на пътека и поддържа мускулите си чрез различни упражнения с тежести.

"За да стигнеш до върха, трябва да се поддържаш. За час на ден тялото се нуждае от радост", посъветва Стоичков почитателите си. Освен това футболната звезда редовно играе в благотворителни и шоу мачове по цял свят, което също помага за отличната му кондиция. Камата е голям фен и на голфа, като наскоро дори игра с бившия американски президент Доналд Тръмп. Аристократичният спорт подобрява зрението, помага за качествения сън и намалява стреса.

Вирусите рядко могат да тръшнат Камата, но и легендата взима традиционно български мерки срещу болести. Стоичков успя да се предпази от ковида в Маями, но при едно от прибиранията си у нас все пак хвана лек летен вирус. "Ям много чесън, лук, пия гореща вода и вземам горещи вани, за да избегна коронавирус", призна пред испански медии легендата.

Стоичков не е голям фен на пиенето и пушенето и никога не е прекалявал с тези пороци. Опитва за първи път цигара още в 5 клас, но бързо я изплюва и залага на спорта. През годините понякога припалва, но никога не е бил страстен пушач. Когато е на кеф, се случва да запали пура като типичен баровец, пише "България днес".

Камата консумира алкохол в умерени количества и от време на време си позволява чаша вино, ракия или бутилка бира, но никога не изпада в неадекватно състояние. Все пак Стоичков цени качествените питиета и дори има собствени марки ракия и вино, а освен това бе рекламно лице на прочута испанска марка бира. Преди няколко години гръмна "новина", че Ицо е получил инсулт, на което легендата отвърна подобаващо. В типичния си стил и ухилен до уши Камата отвърна на душманите си в рими:

"Д-р Ох Боли каза:

Eдна бутилка, Ицо, отвори!

100 грама ракийка си сипи,

за миокарда помисли.

А на злобарите,

както винаги, ти кажи:

... им го сложи."



Още по темата: общо новини по темата: 6853
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/1143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: