Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Инфлуенсърката Флора: Цялото даскало в Англия говореше за българските кебапчета, набодени на солети!
Автор: Екип Burgas24.bg 17:08 / 27.04.2023Коментари (2)3126
Журналистката и инфлуенсър Флора Стратиева сподели доста интересно свое преживяване, докато е учила в Англия. Става въпрос за международно изложение в пансиона на училището, на което всеки един ученик е трябвало да представи страната си, научи Sofia24.bg. Оказва се, че кебапчетата най-много са впечатлили малките англичанчета, но освен това е имало и спор между източноевропейците заради общо... гише. Публикуваме целия текст на инфлуенсърката без редакторска намеса сега:

27 Април 2018

На този ден имахме международно изложение в панисона ми в Англия, на което всеки ученик трябваше да презентира държавата си. В пансиона учеха деца от над 30 страни, така че имаше потенциал за опознаване на много различни култури.



На първото събрание на “Интернационалния комитет" (да, наистина така го бяха кръстили) освен мен имаше черногорец, грузинец, украинка, руснак, словаци, сърби, румънка, молдовка. Учителката британка огледа стаята, погледна имената на компютъра (до името на всеки ученик излизаше малко знаменце на държавата, от която е) и отсече: “А вие тука източноевропейците не искате ли да имате едно гише на изложението, вместо всеки да си прави отделен щанд?"



Всички се спогледахме с удивление. Какво ни говореше тая жена? Как така 1 шанд, ние сме различни държави? “Ами вашите държави много си приличат, имате еднаква азбука, езиците ви звучат еднакво, пък и сте били преди време в Съветския съюз…Това може да ви сплоти!"

“Аз ако трябва с България да съм на един щанд си тръгвам от тука" - отсече сърбинът. Черногорецът веднага се присъедини към него, при което аз вече не издържах да не отвърна с това, че “поне като съм била раждана през 2000-та, държавата ми е съществувала на картата, за разлика от вашата измислена Черна Гора, дето я има официално от 2006-та". Предполагам няма нужда да довършвам този разговор, но общо взето, за по-малко 5 минути госпожа британката разбра, че няма да ѝ се получи “сплотяването" и отстъпи.

Мисля, че просто искаха да пестят място. За нас източноевропейците обаче, едно такова предложение прозвуча изключително нагло и обидно, на фона на това, че Уелс, Англия, Северна Ирландия и Шотландия си имаха отделни щандове, щото по нейни думи "това били различни култури".

Дойде деня на изложението. Изхарчих сума ти пари за храна, не спах няколко нощи да правя плакати и да търся исторически факти. Наистина много се постарах. Първоначално малките англичанчета идваха, гледаха плахо кебапчетата и киселото мляко и не смееха да пробват нищо. След 10-20 минути се поизнервих малко и реших да нарежа кебапчетата на ситно, белким някой се престраши.



Понеже като типична българка бях забравила да купя вилици, нямаше с какво да ги бодат и едното момче реши самоволно да си набоде хапката на солета. Намерих го за странно, ама на детето много му хареса. Взе си още една хапка и ме пита дали така се ядат по принцип. “Ъъъ да, да, в някои краища на страната, по стар български обичай."

Не ме съдете твърде строго сега, средата беше конкурентна, а и имах още 50 кебапчета да пробутвам! Това дете отиде и каза на приятелите си, те доведоха още и още и не след дълго опашката на българския щанд беше най-голяма заради измислените кебапчета, които се набождат на СОЛЕТИ. Англичаните, които по принцип нямат много уважение към вкусовите си рецептори, приеха доста безкритично тази информация и го намираха за креативно. Едно дете се върна поне 5 пъти за да си вземе още кебапчета и накрая майка му дойде да ме пита за рецептата. Добре че другите балкански субекти бяха разположени по-далеч от мен, че нямаше да пропуснат възможността да ме разконспирират!



Дойде време за гласуване, а дечурлигата масово идваха за последна хапка от българските кебапчетата, след което пишеха "Бългерия" на листчетата и идваха да ми докладват, че са гласували за мен, след което ме изнудваха за още кебапчета. А дори не бяха хубави кебапчета!

На следващия ден броиха гласовете и България беше класирана на второ място след Нигерия. Разбира се, че оспорих резултатите по няколко причини. Първо, аз бях единствената българка в училището, а нигерийците бяха поне 17 души, демек сигурни гласове. Второ, комисията, която броеше гласовете се състоеше от трима ученици, като И ТРИМАТА БЯХА НИГЕРИЙЦИ! Цялото даскало говореше за българските кебапчета, а тия имаха един измислен щанд с неква люта супа буламач с буболечки и никакви интересни факти за държавата им не бяха приготвили! Айде моля…Имайки предвид, че България загуби с точно 2 гласа, имам сериозни съмнения за честността на вота.

Всяка година ми излизат спомени от този ден и продължавам да се ядосвам, че не спечелих. От друга страна обаче, техническата победа нямаше особено значение, тъй като моралната победа беше за България. Тия малки деца не ни бяха чували и не знаеха къде се намираме на картата, а научиха толкова интересни факти за държавата. И още нещо - ако случайно някой ден видите англичанин да набожда кебапче на солета…знайте, че в този конкретен случай вината не е негова.



Още по темата: общо новини по темата: 6851
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.04.2023 г.
0
 
 
Извинявам се,не съм анонимен.Казвам се Ангел
Aнонимен
на 27.04.2023 г.
0
 
 
Браво,Флора!!!Само така.Невероятен боец си.Ще им се даваме на някакви си там измислени..Ай сиктир!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: