Искрата: Заради новата ми песен научих сръбски за един ден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:15 / 12.12.2022
779
"Научих сръбски за един ден. Направихме сръбско-българска песен за любовта в балканско-европейски стил, който се харесва на хората." Това каза в предаването "Добър ден, България" на Радио "Фокус" поп изпълнителят и хитмейкърът Искрата по  повод на издаването на сръбско-българското си парче "Ни си мой"(б.р. "Не си мой") заедно с партньорката си Бояна.

При подготовката на песента рапарът е трябвало да научи много бързо сръбски език, като реверанс към партньорката си сръбкиня, която е завършила Музикалната академия в София и е научила български език.

"Трябваше да компенсирам с нещо на сръбски и тя ме научи. Трябваше да науча, че има два вида "ч", а тя каза, че съм се справил добре. Е, само думите от песента знам на сръбски, де", каза Искрата като допълни,че е успял да научи текста на сръбски в рамките на един звукозаписен ден.

Песента разказва история за счупена любов, която някой се опитва да залепи в българо-сръбска комбинация. Но песента не е в "другия" жанр, както рапърите наричат попфолка, става ясно от думите на певеца.

"Така го направих, че да звучи повече като балканско-европейско звучене на европейско-балкански поп. Направихме го с така, че хората да искат да го слушат пак. Има точна комбинация от всички фактори", издаде тайни от кухнята певецът.

Видеото ще излезе през януари, малко след празниците, като основната сюжетна линия е двубой между мъжа и жената, но не физически, а ментален, като шахът е линията на битката. Видеото е снимано в Пловдив, уточни той.

"Успявам да поддържам баланс в живота си и в ангажиментите си - музика, спорт, четене - от всичко по малко. В скоро време ще излезе хумористичен проект, в който моя песен ще е посветена на фитнесите", допълни Искрата.

Коледните празници са за семейството, а по Нова година или ще има ангажименти, или ще си почива някъде, сподели на финала на разговора той.

Ева БРАНИМИРОВА

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Как да изберем най-доброто агнешко?
Луиза Григорова тръгна на приключение с кемпер
С тази рецепта за козунак на почти век няма да сбъркате
Звезда от "Под прикритие" шашна мрежата: Ето така съчетавам работ...
Бургаското Барби: Ще сложа 37-а вливка с хиалурон в устните си
Кобрата не успял да чуе последните думи на баща си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).