Истинските истории на рибарите от "Ченгенето" ще гледаме в "Знаеш ли, бедни ми рибарю"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:42 / 23.02.2015
1296
Истинските истории на общността в рибарското селище "Ченгене скеле" разказват проф. Георги Дюлгеров - художествен консултант, сценаристът - Георги Ингилизов и Христо Димитров - Хиндо, оператор и режисьор в 53 - минутната лента "Знаеш ли, бедни ми рибарю".

Филмът бе представен на 15 септември, 2014 година в КЦ "Морско казино". Част от бюджета на продукцията е осигурен от Община Бургас по програмата за съфинансиране на културни проекти. Партньори в реализирането на проекта са още Пристанище Бургас и Черноморски институт -Бургас. През март лентата ще заема своето достойно място, като част от селекцията на XIX издание на "София филм фест" - 2015 година.

Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да гледат прожекцията на 14-ти март /събота/, от 18 часа, в салона ДТ "Адриана Будевска" като част от афиша на XIII- то издание на "София филм фест на брега". Седмица по-рано, на 8 март /неделя/, от 18.00 часа столичани ще го могат да го видят в Дома на киното, град София.

Във време, когато масовата публика копнее за помпозно-лъскавите холивудски прожекции в големите кино салони на Търговските центрове, тримата автори- проф. Георги Дюлгеров, Георги Ингилизов и Христо Димитров потъват в историите на рибарите от "Ченгене скеле". Нужни са им само малката преносима камера и старата рибарска лодка на Христо Димитров. Снимките продължават четири месеца, първоначалната идея е филмът да е 30 минутен, но в последствие любопитните истории за автентичния начин на живот и нрав на обитателите на местността, намираща се на 15 минути път с кола от Бургас се монтират в натуралистично-документален филм, с продължителност един час.

"Имаше дни в които снимахме само по 2 - 3 часа. В други лакърдиите продължаваха до 8 часа снимачно време. Някои от разговорите ни бяха с предварителна уговорка, други се случваха импровизирано, на място" - това разказа сценаристът на филма Георги Ингилизов. Той допълни, че една от най-разтърсващите сцени във филма е когато спасяват давещ се рибар, буквално минути след първото наводнение, на 6-ти септември.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Карбовски за финала на "Ергенът": Две булки чакат, а той си избра...
Шеф Токев: В затвора готвех боб чорба 3-4 пъти седмично. С внучка...
Натали Трифонова: Два дни само ям и само спя
Алек се превръща в най-мразения ерген
Мария Бакалова открехна завесата на превъплъщението й като Ивана ...
За да влезеш в този клуб, мерят състоянието ти в милиарди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).