Избрани мелодии от филми ще звучат на сцената на Музикалното училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:51 / 25.04.2017
1236
Избрани мелодии от филми ще звучат тази седмица на сцената на Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" Бургас.

Концертът "Усмивки от новите ленти" ще бъде и финал за творческата година на проект "На концерт в сряда", който ще се завърне през месец октомври.

Песните звучали в редица емблематични ленти са специално подготвени за почитателите на филмовата музика, която в годините се оформи като самостоятелен жанр.

В наши дни тя се е превърнала в съвременна класика, композирана от големите автори, като Нино Рота, Енио Мориконе, Майкъл Джакино, Ханс Цимер, Найджъл Хес, Джон Уилямс, носители на десетки награди "Оскар", "Златен глобус", "Грами" и други.

Изкушените от всяка добра мелодия слушатели приемат филмовите композиции, саундтраци и теми, като удоволствие за сетивата.

Удоволствие за сетивата ще бъде и продукцията "Усмивки от новите ленти", в която участие ще вземат ученици от класовете по Поп и джаз пеене с преподаватели Анета Данаилова, Милена Добрева, Соня Пулева и Михаела Танев - Мишел.

В програмата са включени песни от филмите " Flashdance", "Burlesque"," Evita", "GoldenEye"," The Bodyguard", "Pulp Fiction"," Ghost", "Dirty Dancing" , "Козият рог" и др.

Силата на чувства чрез изпълняваните творби, музикантите ще предават и на зрителите, и ще ги върнат към незабравими образи, предишни усмивки и стаени въздишки.

Любимите мелодии ще бъдат изпълнени от Денислава Станкова, Йоана Стоянова, Росица Перева, Михаела Тончева, Галина Костова, Йоана Петрова, Нели Захариева, Габриела Димитрова, Кристина Станкова, Аманда Вагенщайн, Богомила Цекова и Маломир Ингилизов.

Финален акорд на вечерта ще постави Вокален ансамбъл "Фортисимо".

Концертът "Усмивки от новите ленти" се осъществява в рамките на проект "На концерт в сряда" , тази сряда - 26 април от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
"Фактор" побърка феновете на юбилейния си концерт в НДК
Край! Уволниха Андреа Банда Банда
Чудната храна, която ви помага да придобиете тен и намалява риска...
Тези хора не бива да консумират яйца
Продължава ли да има Филип Буков проблеми със сърцето?
Това е лесен и вкусен лек при простуда


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).