Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Изложба на 9 творци и представяне книгите на Татяна Лолова и Мария Касимова на 13 октомври в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:28 / 09.10.2018Коментари (0)1417
©
Първото събитие от заключителния ден на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест стартира в 11 часа

Второто издание на Порт Прим Арт Фест ще бъде закрито на 13 октомври (събота) с представителна изложба на девет творци. Програмата в заключителния ден на фестивала на изкуствата е богата, с вход свободен и включва и други интригуващи събития.

В 11:00 в Гранд Хотел и СПА Приморец своята автобиография "1/2 живот" ще представи патронът на Порт Прим Арт Фест 2018 - великолепната актриса Татяна Лолова. Това е седмо допълнено издание на творбата, написана от най-усмихнатата дама на българската театрална и кино сцена, с помощта на Георги Каприев. Ето какво казва самата Татяна Лолова за книгата: "Надявам се да Ви бъде малко от полза и за малка разтуха това четиво, в което се открехвам духовно и физически аз, която през целия си живот съм се мъчила да бъда сдържана и потайна“. Книгата е точно като нея - безкрайно забавна, положителна и весела. Изпълнена е със случки от живота на актрисата, шаржове, снимки от различни периоди.

След като на миналогодишното издание на фестивала на изкуствата журналистът, писател и специалист по протокол и етикет Мария Касимова-Моасе обяви, че подготвя роман, то той вече е факт. В 15:00 часа тя ще участва за втора поредна година в Порт Прим Арт Фест, като този път представя своята излязла преди по-малко от месец "Балканска рапсодия“. Мястото на срещата отново ще бъде Гранд Хотел и СПА Приморец. Четивото е написано в най-добрите традиции на магическия реализъм на големите латиноамерикански писатели. Разказва живописна история с препратки към корените на своята авторка, в която една съвременна жена води диалог с предците си. "Самата история в нея се случва в този град.“ – разказва Мария Касимова-Моасе. "Ей отвън, на няколко метра от хотел "Приморец", в който ще се съберем. Покрай морската градина. На главната. Из уличките на центъра между къщите, от които и до днес се чуват реплики на гръцки, на арменски, на турски, на иврит... Чакам ви с "Балканска рапсодия" в най-истинското място, където тази книга сама си иска да си се връща - в  нашия Бургас!“ – отправя поканата си към бургазлии тя.

След двете литературни представяния, Порт Прим Арт Фест буквално ще пресече улицата – за да стигне от Гранд Хотел и СПА Приморец до Прим Арт Център на ул. ""Княз Александър Батенберг" 12. Там, в 18:30 часа ще започне заключителното събитие от второто издание на фестивала на изкуствата – представителна изложба. Тя събира на едно място картини, пластики, арт инсталации от девет изключително интересни и колоритни автора от четири държави – Венелин Шурелов, Атанас Атанасов, Красимир Карабаджаков, Алла Георгиева, Коста Данев, Иван Тотев, Саша Панчич, Зоран Мише и идеолога и творчески директор на Порт Прим Арт фест художникът Стефан Божков. Богатата експозиция ще остане в Прим Арт Център до 28 октомври включително.

Фестивалът на изкуствата Порт Прим Арт Фест се организира за втора поредна година. Той води в Бургас актуални творци и събития от съвременната културна сцена. След изцяло българско участие на миналогодишното му дебютно издание, през 2018 форумът включва и международно участие. Организатор и спонсор на Порт Прим Арт Фест е Гранд Хотел и СПА Приморец, с любезното съдействие на община Бургас.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: