Известен комик и телевизионен водещ пострада тежко - каква е прогнозата на лекарите?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:17 / 17.11.2022
785
Джей Лено е опериран от сериозни изгаряния, получени при избухването на пламъци по време на работата му по ретро автомобил, и остава в болница, съобщи лекарят, който наблюдава лечението му, информира Асошиейтед прес.

Бившият водещ на "Вечерното шоу" по NBC е в добро състояние, а съпругата му Мейвис е с него в Центъра за изгаряния "Гросман" северно от Лос Анджелис, заяви Питър Х. Гросман, медицински директор на центъра в болница "Уест Хилс".

"Днес той е в добро настроение", каза Гросман на пресконференция по телевизията. Миналия уикенд Лено получи изгаряния по лицето, ръцете и гърдите, които пластичният хирург категоризира като втора степен или по-тежки.

Някои от раните по лицето "са малко по-дълбоки и малко по-обезпокоителни", тъй като показват признаци, че преминават в трета степен, както може да се случи при изгарянията, каза Гросман.

Лечението, което има за цел да предотврати влошаването на изгарянията, включва кислородна терапия под високо налягане, за да се стимулира заздравяването, както и операция, при която раните от изгаряния се почистват, каза той. Върху мястото се поставя временен "биологичен заместител на кожата", каза още лекарят.

Лено е преминал добре през една операция, а втора е планирана тази седмица, каза Гросман. Комикът вече е на крака, разказва вицове и се харесва на персонала, като дори раздава бисквити на малките пациенти, каза той.

Пожарът е възникнал в гаража в Бърбанк, където Лено съхранява известната си колекция от автомобили и други моторни превозни средства, каза лекарят. В изявление по-рано тази седмица Лено определи изгарянията като "сериозни", но заяви, че ще му трябват само "седмица или две, за да се изправи на крака".

Гросман каза, че оценява нетърпението на Лено, но го предупреди да бъде реалист.

"Трябваше да му кажа, че трябва да се отдръпне малко и да осъзнае, че за някои от тези неща е необходимо време", каза той. "Той е много сговорчив, разбира това. Мисля, че осъзнава, че може би трябва да малко да забави темпото, отколкото първоначално е очаквал".

Лекарят каза, че очаква Лено да се възстанови напълно, но че е твърде рано да се каже дали ще има "остатъци" от травмата. Той не даде подробности.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).