Известна тв водеща се захваща с частен бизнес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:35 / 22.08.2022
659
Аделина Радева очарова още с първата си изложба, която откри в Палавеевата къща в Копривщица. Рисуването не е единственият талант на журналистката на БНТ. Тя умее и да изработва бижута, при това професионално. И двете си хобита Аделина усъвършенства доста дълго време.

Първо се увлича по бижутерството и за да изучи занаята, журналистката даже посещаваше курсове. Преди време направи и изложба в арт център в столицата. Днес Аделина е загърбила страстта си към изработването на накити, заради рисуването. 

"Рисуването измести бижутата, защото това са различни неща, които правим с ръце", сподели Аделина Радева тези дни. Освен това психологическата нагласа е друга, когато е пред бялото платно с четка в ръка. Тя все още много обича бижутата, но сега просто няма време за тях, съобщава HotArena.bg.

Аделина, която и преди години е посягала към четката, се върна трайно към това си хоби преди 2 години, след като се раздели с Нова тв, в чийто ефир водеше в тандем с Виктор Николаев сутрешния блок "Здравей, България". Тогава, сред причините за решението си, Аделина изтъкна желанието да промени начина си на живот.

С напредването на годините човек обръща повече внимание на свободното време, на пълноценното общуване, оценява ги и затова често биват предпочитани дори пред по-високата заплата. Така станало и при Аделина, за чието възнаграждение в Нова тв се носеха легенди.

Тя се върна в БНТ – телевизията, която й е на сърце. Покрай професионалната промяна, тя имаше повече време за приятелите и семейството си, както и за себе си. Започна да запълва тези желани свободни моменти с рисуване. Преди време тя сподели и намерението да посещава уроци по изобразително изкуство.

Тъкмо с необходимостта от лично време, в което да сбъдваш мечтите си, е свързано името на първата й изложба. "Неизпратени писма", защото в тях са нещата, които човек не смее да направи. Но тези писма все пак в един момент ще бъдат прочетени и той ще разбере, че желанията не търпят отлагане.

"Целта на изложбата не е да ме представи като художник, а да представи желанието на човек да отваря пространства в личното си време, което мисля, че ни липсва", сподели Аделина тези дни. Посланието, което тя иска да отправи с картините си, е да вдъхне смелост на всеки да направи това, което иска.

При медийните си изяви, свързани с изложбата, журналистката не скри вълнението си, защото става дума за нещо, за което не разчита на дългогодишния си опит, и е съвсем различно от това, което е свикнала да прави. Дори изпитвала известно неудобство, защото не се чувства художник.

И все пак още преди да открие изложбата си, талантът на Аделина е признат от много приятели, които вече имат нейни картини в домовете си. През годините тя ги е изненадвала приятно като им е подарявала свои платна. Раздала е повече от 20 картини, колкото събра в изложбата си "Неизпратени писма". Тв водещата е подарявала на приятелки и много от бижутата, които е изработвала.

Тя отдавна се занимава с изработката на накити. Приема това си хоби като терапия, защото работейки върху поредното бижу, се изключва за околния свят. Тъкмо така й действа и рисуването, на което се отдаде в последните две години. Отърсва се професионалните ангажименти в телевизията и твори, което за нея е свобода. Защото с отминаването на времето, споделяла е Аделина, идва момент, в който осъзнаваш, че от живота ти отсъства лекотата, това веселие, което си спомняме и сме носталгични към него. На нея й се прищяло да се върне към тези усещания, да почувства тази свобода, което станало чрез рисуването.

Не се знае дали журналистката е реализирала желанието си да ходи на уроци по изобразително изкуство, но пък е споделяла, че е усъвършенствала уменията си на бижутер с различни курсове. Аделина Радева посещавала занятията месеци наред, за да се научи да работи с различни техники.

Днес тя умее да изработва бижута с телчета, като за целта използва най-различни клещи – за стискане, рязане, извиване. Може да прави накити с низане. Най-трудната техника, която е усвоила, е изработването на бижута на специално малко "индийско станче", както го е описвала.

На него се тъче и се създават големи плетени гривни или пък кръгли гердани. Тази техника изисква време и търпение. Сложна е и доста пипкава, защото се използват миниатюрни мъниста. Аделина не се задоволила с нея. Перфекционизмът я отвел даже при професионални бижутери, които я научили на металолеене. Така че журналистката може и да топи сребро с горелка, да отлива, после да минава с вал.

Страстта й към бижутерството продължи доста време, докато тази към рисуването не я измести. Използва пастели и акрилни бои, а картините, които събра в изложба, е рисувала между новинарските емисии, в изборните студиа, президентските дебати, в стаята си, в Резово, където обича да ходи, в Пловдив и в Бургас, където се чувства добре.

"Най-вече когато имам възможност, защото трябва да си извадя боите, да помисля, да се концентрирам, а това е голям лукс за начина ми на живот", сподели Аделина Радева наскоро. Затова и моментите, в които има възможността да рисува, определя като подарък за самата нея, защото тогава се чувства спокойна и щастлива.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Как да изберем най-доброто агнешко?
Луиза Григорова тръгна на приключение с кемпер
С тази рецепта за козунак на почти век няма да сбъркате
Звезда от "Под прикритие" шашна мрежата: Ето така съчетавам работ...
Бургаското Барби: Ще сложа 37-а вливка с хиалурон в устните си
Кобрата не успял да чуе последните думи на баща си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).