Кафе с лимон? Пробвайте интересната комбинация, а и полезна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:39 / 03.03.2024
1047
Сред вас навярно има и такива, които буквално са пристрастени към чашата горчиво кафе рано сутрин. То ги зарежда с енергия и поставя едно доста по-положително начало на деня. Ако и вие спадате към групата от хора, които не могат да си представят живота без кофеин, то препоръчително е да прочетете днешната статия. Ще ви споделим любопитна информация за кафето и защо всъщност е желателно да добавяме лимон към него.

Какво ще се случи с нас, ако овкусяваме кафето с лимон?

Има два начина за овкусяване на кафето с лимон. Единият е да добавите прясно изцеден лимонов сок към горчивата течност в чашата, а другият – да си нарежете няколко тънки филийки, които да похапнете, отпивайки от напитката. Така не само се превръща в приятен коктейл, но и има благоприятен ефект върху много процеси в тялото. Влияе положително както върху състоянието на кожата, така и върху сърдечната функция. Когато комбинираме кафето с лимон, ние си осигуряваме още по-голяма доза антиоксиданти.

Флавоноидите, които са в кафето, се комбинират с витамин С, съдържащ се в лимоните. Антиоксидантите предотвратяват окислителните процеси в човешкия организъм, а това води до по-бързо стареене, спад на имунната система и отключването на хронични заболявания. Ако всеки ден приемате кафето си с лимон, ще допринесете за ежедневната защита. Сигурни сме, че знаете за ползите от лимоните и по-конкретно тези на витамин С.

Дали обаче сте чували, че кофеинът укрепва естествената защита на организма? В кофеиновите зърна се съдържат желязо, цинк и витамини от групата В. Това са все вещества, стимулиращи производството на имуноглобулини и предпазват организма от вируси и патогенни организми, припомня actualno.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Гала: Аз ще съм баба на внучето си, не на Стефан
Хората над 65 години трябва веднага да спрат да пият алкохол
На фона на огромни загуби: Този шеф похарчи над 7 милиона долара ...
Четири жени са зарязвали Александър Сано
Днес черпят жени с красиви имена
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).