Как ще се променят медиите и забавленията от изкуствения интелект

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
17:25 / 02.04.2024
1077
Как ще се променят медиите и забавленията ог изкуствения интелект коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарии от бъдещето“ на Радио "Фокус“ с водещ Ива Дойчинова.

Практиката ще започне от големите компании, които използват изкуствен интелект в платформите си. "Netflix работи с изкуствен интелект, който следи какво гледа всеки един потребител и клиент, как гледа, колко дълго и предлага на всеки индивидуално съдържание спрямо неговите вкусове. Т.е. ние имаме личен асистент, който търси вместо нас и ни предлага филми“, даде пример доц. Тодорова.

Amazon Prime Video също използва изкуствен интелект. "Това няма как да не е свързано с лицевото разпознаване и експресия. Amazon успява много точно да анализира по какъв начин зрителите възприемат това, което им се предлага, и коя част от предаването им харесва най-много. Ето тук виждаме директния възможен пренос в медиите, защото всички медии ще виждат какво съдържание се харесва и ще предлагат още от това“, посочи футурологът.

По думите й именно от това идва опасността медиите да създадат един голям балон. "Истината, публицистиката, журналистическото разследване може би ще останат на заден план. Самите ние ще станем като изкуствения интелект, който няма въображение и не може да надскочи параметрите на информацията, която има. И ние ще затворим този кръг – просто ще казваме какво ни харесва и много трудно ще има пробив към нещо ново, защото изкуственият интелект не е отворен към това“, коментира Мариана Тодорова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Никой не очакваше този край на "Ергенът"!
Ексцентричният Чоткин грабна голямата награда от 100 000 лева в H...
Гаф на bTV издаде финала на "Ергенът"
Поредната магнитна буря удари Земята
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg
Бунтарят срещу традициите: Историята на постмодерния танц


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).