Каква е връзката между семейството на Колин Фарел и Ботев Пловдив?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:53 / 10.03.2023
684
Само след броени дни светът ще стане свидетел на 95-ата церемония по връчването на наградите "Оскар“.

Сред номинираните за главна мъжка роля е и Колин Фарел, който дори е сочен за фаворит за приза заради участието си в "Баншите от Инишерин“ на режисьора Мартин Макдона. Филмът започва по любопитен начин – героят на Фарел върви на фона на "Полегнала е Тодора“ в изпълнение на "Мистерията на българските гласове“. Самият Фарел също е идвал у нас за снимки. Фамилията на звездата обаче има и друга забележителна, пък макар и кратка връзка с България. Става въпрос за таткото на Колин – Иймън, който е излизал на терена срещу Георги Аспарухов, Динко Дерменджиев и други велики наши футболисти, пише Телеграф.

Годината е 1962-ра, а Иймън Фарел и брат му Томи са халфове в Шамрок Роувърс. Същия сезон ирландският тим играе за Купата на носителите на национални купи (КНК). Жребият за втори кръг праща за съперник Ботев Пд. "Жълто-черните“ от Пловдив, за които това е първо участие в евротурнирите, имат страхотен състав и в първия кръг отстраняват румънския Стяуа след загуба с 2:3 и успех с 5:1. Пет от попаденията за българския отбор бележи Георги Аспарухов – Гунди.

19-годишният нападател се състезава за Ботев, докато отбива военната си служба. Но треньорът Георги Генов разполага и с други страхотни футболисти. В състава са Виден Апостолов, Георги Харалампиев – Ампето, Стоичко Пешев, Георги Попов – Тумби, и, разбира се, с Динко Дерменджиев – Чико.

Първата среща е на 24 октомври, като "жълто-черните“ гостуват в Дъблин. Мачът тръгва отлично за нашите, след като Гунди открива още във втората минута. До края Стоичко Пешев (47) и на два пъти Тумби (70 и 78) довършват съперника за категоричното 4:0. Иймън Фарел играе пълни 90 минути. Той обаче не участва в реванша на 14 ноември, спечелен отново от Ботев, но с 1:0. Така тимът от Пловдив стига четвъртфинал в турнира, където отпада от бъдещия финалист Атлетико (М) след 1:1 и 0:4. Бъдещата легенда на Левски и родния ни футбол Георги Аспарухов и великият нападател на Тотнъм Джими Грийвс стават голмайстори на турнира с по 6 попадения.

След като приключва с футбола, Иймън влиза в строителната индустрия. Съвсем естествено таткото се надява синът му Колин да тръгне по неговите стъпки от младини. Бъдещият носител на "Златният глобус“ започва да тренира и играе за Касълнок Селтик. Запален е по играта на олиселия рано халф на Сампдория Атилио Ломбардо и мечтае да стане футболна звезда.

"Играх до около 15-годишна възраст и мислех, че това е нещото, което искам да правя. Тогава разбрах, че бих се занимавал с нещо по-малко значимо като актьорско майсторство“, коментира преди време Фарел в шоуто на Дейвид Летърман.

"Мислех, че може би съм достатъчно добър, но изпих кен бира, когато бях на 14, и това беше краят. Явно не го исках достатъчно“, разкрива още филмовата звезда.

Не е ясно дали футболът е изгубил от решението му, но със сигурност са спечелили почитателите на киното. Фарел разкрива огромния си талант и докосва сърцата на хората в редица филми, сред които "Войната на Харт“, "Специален отряд“, "Омарът“, "В Брюж“, "Маями Вайс“. И, разбира се, с превъплъщението си в Александър Велики в едноименния филм на режисьора Оливър Стоун. Роля, която прочутият днес ирландски актьор не харесва.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Маги от "Ергенът" - гадже на бившия годеник на Анелия
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си
Наш манастир пази уникален стенопис на Тайната вечеря отпреди 7 в...
Не е зеленчук, но е изключително полезен за организма
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат" стигнал до 10 0...
Венета Райкова чукна 50


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).