Каква е връзката на Тина Търнър с Иван Славков

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:13 / 26.05.2023
918
Навръх 1300-годишнината от основаването на България Тина Търнър пристига на турне у нас.

Кралицата на рокендрола, която издъхна в сряда на 83-годишна възраст, изнася концерти в София, Пловдив, Варна и Бургас. Гостуването у нас през 1981 г. е свързано с няколко любопитни момента, които присъстват в народния фолклор до ден-днешен.

Иконично е интервюто, което Тина дава за предаването "Всяка неделя", като водещ по това време е Янчо Таков.

"Не беше особено трудно да доведа световни звезди на стола за интервюта във "Всяка неделя". Концертна дирекция ги канеше на концерти, аз ги канех в студиото и те си идваха. Спомням си как пред мен Тина Търнър изпя Nutbush City Limits, танцувайки в студиото пред тригодишния ми син Янчо", казва преди години Таков.

По това време тръгва и непотвърден слух, че Търнър е станала опасно близка с Иван Славков-Батето, който по това време е генерален директор на БНТ и плейбой №1 в държавата. Нищо официално няма, но и в наши дни достигат интерпретации какво се е случило между двамата.

Друг много обсъждан момент от гостуването на Тина в комунистическа България е, че родната милиция й забранява да излезе с прозрачни дрехи на сцената в Бургас. От екипа й опитват да обяснят, че това е част от шоупрограмата, но Държавна сигурност не се трогва и в последния момент Кралицата на рокендрола се принуждава да промени облеклото си. На всичките концерти имало изключителни мерки за сигурност, като успелите да си купят билети били постоянно наблюдавани. И досега Тина Търнър е една от най-големите световни музикални звезди, които посещават страната ни.

Родена е като Анна Мей Бълок на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси, САЩ. Кариерата й продължава повече от половин век и тя получава широко признание и множество награди.

Големият й откривател за сцената е Айк Търнър, който впоследствие става и неин съпруг. През 16-те години на съвместния им живот Тина пее и танцува без ден почивка, изнася по 270 концерта годишно, отглежда четири момчета (две от тях са синове на Айк от предишни негови връзки), има участия дори болна и след тежка операция, явява се на сцената със синини по лицето и разцепени устни.

Айк контролирал живота й с цялата жестокост на деспотичния си характер. Пристрастяването му към кокаина влошило положението до непоносимост. Измъчена от постоянния тормоз, Тина посегнала на живота си, но несполучливият й опит за самоубийство насърчил още повече агресията на мъжа й - неведнъж с ритници й пукал ребра, заливал я с горещо кафе, горил я с цигара, неколкократно й разбивал носа, всяко място по тялото й познавало силата на ударите му, а поводите за бой ставали все по-непредвидими. Нагло й изневерявал, заставяйки я да дели стая и креват с него и поредната му любовница, припомня "България Днес".

През 1976 г. Тина събира сили и успява да избяга от насилника си, който продължава да я преследва. Въпреки че мнозина не вярват, че ще се справи без него, Кралицата на рокендрола прави блестяща солова кариера. Разривът настъпва на път за летище - Айк й предлага шоколад, тя отказва и той започва да я бие. Чашата на 16-годишния им брак прелива и Тина за първи път му отвръща. В хотела изчаква мъжа си да заспи, измива разбитото си лице и с 36 цента в джоба побягва на улицата.

През 2014 г. певицата се отказа от американския си паспорт и стана швейцарска гражданка. И неслучайно издъхна в дома си в град Цюрих в сърцето на Европа.

Тина Търнър е един от най-често имитираните образи в предаването "Като две капки вода". През годините в нейните емблематични къси рокли и обувки с високи токчета са влизали Фики, Преслава, Маги Джанаварова, Анелия, Тита и други, а в последния сезон го направиха Керана и Тома.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Почина дизайнерът, изработил свещеническо облекло за папа Йоан Па...
Филип Киркоров празнува днес
Доста бременна е бившата на Борис Солтарийски
Нова любов в Hell's kitchen
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...
Това са храните, които предизвикват най-силно отвращение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).