Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какви морски дарове ще открием в Черно море?
Автор: Екип на Burgas24.bg 08:00 / 25.01.2024Коментари (0)660
©
Тази статия ще разгледа различните видове морски дарове, които могат да бъдат открити в Черно море и закупени от ЦБА брошура варна. Черно море, разположено между Източна Европа и Западна Азия, е дом на разнообразие от морски дарове. 

Това водно тяло, известно със своите уникални екологични характеристики, поддържа разнообразие от морски живот, което допринася за богатите кулинарни традиции на околните страни. 

Мекотели и ракообразни

Морските дарове в Черно море включват мекотели като стриди, миди, калмари, октоподи и сепии, както и ракообразни като раци, омари и скариди. Тези видове са препоръчителни за всяка лятна диета, тъй като са нискокалорични и хранителни, с високо съдържание на протеини, витамини, минерали и аминокиселини.

Мидите

Мидите са един от любимите морски деликатеси, особено през лятото. Те са изключително полезни за здравето, тъй като са богати на витамини и минерали. Мидите съдържат много микроелементи като селен, цинк, йод, манган, кобалт и мед, както и много аминокиселини. Те са идеалната храна, която да включите в диетата си, защото са чист протеин и предоставят на организма важните омега-3 мастни киселини.

Черноморски раци

Черноморските раци са друг вид морски дарове, които могат да предложат няколко ползи за здравето, когато се консумират балансирано като част от диета или просто, защото са вкусни.

Черноморска акула

Черноморската акула е един от морските дарове, които можем да открием в Черно море. Тя е част от постоянно обитаващите видове във водите на Черно море. Въпреки че акулите обикновено са свързани с опасност, повечето видове, включително черноморската акула, не представляват реална заплаха за човека1 Те са важна част от морския екосистем и допринасят за биологичното разнообразие на Черно море.

Риби

В Черно море съществуват и екзотични видове риби, които са далеч по-вкусни от средиземноморските им видове - ципура, лаврак, морски хиени, спари, по-големи лефери, минокоп.

Заключение

Черно море е съкровищница от разнообразни морски дарове. От местни видове до отглеждани морски продукти, Черно море предлага богато разнообразие от водни обитатели. Това разнообразие не само допринася за екологичното богатство на Черно море, но също така формира неотразимата част от кулинарните традиции на околните региони.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: