Какви са предимствата, когато титлата "сър" стои пред името на известни личности? Получават ли заплата рицарите?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:49 / 09.05.2023
488
Мик Джагър, Шон Конъри, Алекс Фъргюсън, Елтън Джон, Антъни Хопкинс, Пол Маккартни, Дейвид Бекъм. Списъкът с известни актьори, музиканти, учени, политици и спортисти, посветени в рицари от кралица Елизабет II, майката на Чарлз III, става все по-голям и новият му брой ще зависи от избора на новия крал на Великобритания. Чудили ли сте се някога обаче какво получават хората, когато спечелят тази престижна титла? С други думи, какви са предимствата да бъдеш рицар? Освен добавянето на гордата титла "сър" пред името, разбира се.

Получават ли нещо , когато станете рицар? 

Просто казано - не. Освен титлата, която носите през целия си живот, няма други осезаеми ползи от това да сте рицар. Разбира се, получаването на такава награда от кралицата, а вече от краля, е наследството на титлата за получателя и семейството му.

Това е единствената полза от рицарството, и това не е просто нещо от съвремието, а винаги е било така. Както отбелязва Royal Collection Trust, титлата в древни времена не е идвала с никаква парична полза. Всъщност лицето, получило титлата рицар, "се очаква да има финансовата възможност да поддържа честта на рицарството, така че да може да се снабди с оръжие, броня, коне и необходимия брой въоръжени последователи, за да изпълнява военна служба на своите суверенени за минимален период всяка година“, пише bTV.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).