Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво би се случило с тялото ни, ако хапваме банани всеки ден?
Автор: Екип Burgas24.bg 12:52 / 28.01.2022Коментари (0)560
©
Този плод е от съществено значение за подхранване на чревната микробиота, подобряване на качеството на кожата ви или намаляване на риска от сърдечни заболявания, наред с много други ползи, информира Actualno.

Яденето на плодове през този студен сезон на годината, в който има толкова голям риск от инфекция е задължително, ако искаме да подсилим имунната си система и да сме в добра форма. Важното, както винаги е да не се отегчаваме, е да варираме и редуваме всеки вид плод, така че тялото ни да усвоява широк спектър от витамини и хранителни вещества. Но сред всички видове плодове има един, който може да се яде по всяко време на годината и се откроява над останалите с това, че съдържа ключов минерал за правилната мускулна и когнитивна функция: калий. За да постигнем най-голяма степен на ползите от него, трябва да консумираме банани редовно.

Какво би се случило с тялото ни, ако хапваме по един от тях всеки ден?

Подобряване на червата

Той е един от най-ефективните плодове за регулиране на чревната флора или микробиота. Проучване, публикувано през 2021 г. установи, че бананите съдържат вещество, наречено "устойчиво нишесте“, което действа за увеличаване на производството на късоверижни мастни киселини, от съществено значение за здравето на червата. Ето защо, ако ядете банан всеки ден, бактериите в тялото ви винаги ще бъдат перфектно подхранени.

Ще отслабнете

Една от особеностите на бананите в сравнение с други видове плодове е, че са много засищащи, така че ни помагат да запазим апетита си по-дълго. Благодарение на високото си съдържание на фибри и протеини, те ще ви нахранят за часове. Затова е включен в списъка си "20-те храни, които най-много благоприятстват загубата на тегло“.

Ще имате по-добра кожа

Бананите имат много антиоксидантни минерали, като други храни като сьомга, авокадо или ядки, поради което, ако консумирате този вид плодове много често, можете да се наслаждавате на по-гладка и здрава кожа за по-дълго. По-конкретно, манганът е минералът, отговорен за повишаването на нивата на колаген, полезен за възстановяването и поддържането на кожата. Ако страдате от акне, бръчки или суха кожа, това също е особено положително.

Ще се почувствате по-енергични

Бананите са от съществено значение, ако искате да останете силни и енергични. Преди всичко, за да избегнете ежедневната умора. Едно проучване на спортисти установи, че тези, които се хранят със специфична търговска спортна напитка, се представят по-зле при тестове за колоездене на дълги разстояния от тези, които пият само вода и банан. Ето защо, ако искате да се насладите на добро физическо представяне, това е плодът, от който се нуждаете.

Ще подобрите здравето на сърцето си

Калият не може да липсва, един от най-полезните минерали за поддържане на отлично сърдечно здраве. Ако не получавате достатъчно, е по-вероятно да развиете състояния като високо кръвно налягане. Диета, богата на калий, може да намали риска от сърдечни заболявания в бъдеще с до 27%.

Хапвайте банани ежедневно! Бъдете здрави!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: